Yemen Ordusu  Yerli Füzlerini Tanıttı

Yemen Ordusu Yerli Füzlerini Tanıttı

Eylül 2014 devriminin yıldönümü münasebetiyle Yemen ordusu, yeni füzeler ortaya çıkardı

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

21 Eylül 2014 devriminin yıldönümü vesilesiyle, Suudi liderliğindeki askeri koalisyonu korkutmak için yerli yapımı yeni füzelerin de sergilendiği askeri geçit törenleri düzenledi.

Yemen yerel medyasına göre, Yemen'in yeni füzeleri, Yemen Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı ve ülkenin Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Mehdi Al-Mashat'ın huzurunda düzenlenen muhteşem bir askeri geçit töreni sırasında görücüye çıktı.

Yemen ordusu yeni yerli füzeler sergiledi

Ortaya çıkan uzun menzilli füzeler arasında "Hatem", "Meraj", "Falaq", "Karar" ve "Quds 3" ile diğer birçok deniz ve hava füzesi yer alıyor.

Yemen halkı, Yemen'in firari devlet başkanı Abdurrabu Mansur Hadi hükümetinin beceriksizliği nedeniyle bir dizi protestoya başladı ve son olarak 21 Eylül 2014'te Husilerin önderliğindeki Ensarullah hareketiyle birlikte başkent Sana'a girdiler. Suudi Arabistan'a kaçan Mansour Hadi'yi devirdikten sonra iktidarı ele geçirdi.

Anlaşmanın ardından Suudiler, iddiaya göre kaçak ve devrik Hükümetin iktidara gelmesini eski durumuna getirmek için bir askeri koalisyon kurdular ve 2015'ten beri Yemen ulusuna karşı acımasız bir saldırı yürütüyorlar.