Yemen Ordusu Sözcüsünden "Expo Dubai" hakkında gizli mesaj

Yemen Ordusu Sözcüsünden "Expo Dubai" hakkında gizli mesaj

Yakın zamanda BAE'nin güvensiz olduğu konusunda uyarıda bulunan Yemen ordu sözcüsü, bu defa da gizli bir mesajla "Expo Dubai"ye atıfta bulundu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Salı gecesi BAE'ye yatırım yapma riski konusunda tekrar uyardı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Twitter hesabından Expo Dubai’ye atıfta bulunan "Exbo" hashtagini kullanarak şunları yazdı: "Bizimle karşı karşıya geldiğinizde yenilebilirsiniz. Hedefinizi değiştirmenizi öneririz.’

Bu açıklamayla eş zamanlı olarak, Yemen Ensarullah Bilgi Merkezi, Yemen Enformasyon Bakan Yardımcısı "Nasreddin Amir’den naklen şunları yazdı: ‘Dubai daha güzel görünüyor... Güçlerimiz sergiye katılacak mı? (Dubai Expo'yu kastediyor) Özellikle gösterecek iyi şeyleri de var.’

Yahya Seri daha önce yayınladığı bir mesajla, BAE'deki yabancı yatırımcıları uyarmış ve Abu Dabi'ye yönelik son operasyondan önce şunları söylemişti: ‘Suudi-ABD-BAE koalisyonunun hava kuvvetleri tarafından ulusumuza karşı işlenen bugünkü felaketlerden sonra, küçük BAE ülkesindeki yabancı şirketlere bu ülkeyi terk etmelerini tavsiye ediyoruz.

BAE yöneticileri bize karşı saldırmaya devam ettiği sürece, yabancı şirketler bu küçük güvensiz ülkeye yatırım yapmış demektir.’

Geçen hafta Yemen ordusu, "Yemen Fırtınası 1" adlı başarılı bir operasyonda el-Musaffah bölgesindeki petrol rafinerisini ve Abu Dabi havalimanını balistik füzeler ve İHA'larla hedef aldı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, bu hafta Pazartesi günü Suudi Arabistan ve BAE'nin derinliklerindeki operasyonun ikinci aşamasının “Yemen Fırtınası 2” adıyla başladığını açıkladı.

Yemen ordusu, kuvvetlerinin çok sayıda Zülfikar balistik füzesi ile Abu Dabi'deki el-Zafra hava üssünü ve diğer kritik hedefleri hedef alabileceğini söylüyor.

Yahya Seri ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen ordusu, Samad 3 insansız hava aracıyla Dubai'deki diğer hayati hedefleri ve Suudi Arabistan'ın derinliklerindeki Şurara bölgesindeki birkaç askeri üssü ve Samad 1 ve Kasif 2k insansız hava araçlarıyla diğer bölgeleri hedef aldı.

Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cizan ve Asir'deki kritik merkezler çok sayıda balistik füze tarafından hedef alındı ​​ve füzeler hedefleri tam isabetle vurdu.’

Yemen ordusu, Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönelik saldırılarına yeniden başladı. Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosunun bir üyesi olan Muhammed el-Bahti, saldırılardan önce el-Arabi'ye şunları söyledi: ‘Suudi Arabistan ile BAE arasında, Suudi Arabistan'ın Şebve de dâhil olmak üzere Yemen'in tüm güney eyaletlerini BAE'ye devredeceği ve bunun karşılığında BAE'nin geçmişte olduğu gibi tüm askeri yeteneklerini kullanacağı yönünde bir anlaşma var.

Buradan BAE'ye gerilim çıkaran eylemlerini sürdürmemesini tavsiye ediyoruz, çünkü bu gerilim devam ederse Yemen, BAE’nin topraklarının derinliklerine saldırmak zorunda kalacaktır. Biz savaş halindeyiz.’

ABD destekli Arap koalisyonunun başında yer alan Suudi Arabistan, istifa eden Yemen cumhurbaşkanını geri getirmeye çalıştığını iddia ederek 26 Mart 2015'te Yemen'e askeri saldırı başlattı ve bu ülkeye kara, hava ve deniz ablukası uyguladı.

Bu saldırılarda Suudi Arabistan hiçbir hedefine ulaşamadı ve bu saldırıların on binlerce Yemenlinin öldürülmesi, milyonlarca kişinin yaralanması, bu ülkenin alt yapısının tahrip olması ve bu ülkede kıtlık ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasından başka bir sonucu olmadı.(Rast)