Yemen Medya Birliği gazeteci SherineŞirin Ebu Akile   Suikastını Kınadı

Yemen Medya Birliği gazeteci SherineŞirin Ebu Akile Suikastını Kınadı

Yemen Medya Birliği, Filistinli gazeteci Shireen Abu Akile 'in öldürülmesini kınar ve işgalin suçlarıyla yüzleşme çağrısında bulunur.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemen Medya Birliği, Filistinlilere karşı devam eden suçları kınadı ve medyanın İsrail işgaliyle etkileşiminin kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Sendika, Sanaa'daki bir dayanışma standı sırasında yaptığı açıklamada, Filistinli gazeteci Shireen Abu Abu Akilenin öldürülmesini kınayarak, "uluslararası toplumun Filistin halkına karşı izlediği çifte standart politikasından ve onların haklı davasından ümitsiz olduğunu" söyledi.

Sendika, "El Cezire'nin meslektaşı Sherine Abu Abu Akile'nin öldürülmesi ve Al-Quds gazetesi muhabiri Ali Samoudi'nin yaralanmasının, Filistin halkına karşı işlenen suçlara eklenen Siyonist düşmanın iğrenç bir suçu olduğunu" değerlendirdi.

Yemen Dışişleri Bakanlığı, Ebu Akila suikastını kınadı ve "Siyonist varlığın kendisini tüm uluslararası kanun ve anlaşmaların üzerinde gördüğünü" söyledi.

Ve Abu Akile suikastının "Siyonist varlığın uluslararası toplum nezdinde Filistin halkının sivillerine karşı neredeyse her gün uyguladığı tasfiye ve yargısız infaz pratiğinin biçimlerinden biri olduğunu ve buna herhangi bir tepki göstermediğini değerlendirdi. vahşi uygulamalar."

Dışişleri Bakanlığı, Filistinli gazeteciye yönelik suikast dosyasının faillerin cezalandırılması için bir an önce Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmesi çağrısında bulunurken, uluslararası toplumu işgal altındaki topraklarda olup bitenlerle ilgilenmeye çağırdı.

Bazı ülkeler dün, Çarşamba günü Cenin kampında gazeteci Shireen Abu Abu Akile işgal kuvvetleri tarafından öldürülmesi suçunu kınadı ve işgal hükümetini tamamen sorumlu tuttu ve yaşananların koşullarının araştırılmasını taleb etti.