Yemen: Kızıldeniz ve Umman Denizinde ABD destroyerini ve iki gemiyi hedef aldık

Yemen: Kızıldeniz ve Umman Denizinde ABD destroyerini ve iki gemiyi hedef aldık

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Saree, Yemen kuvvetlerinin Kızıl ve Arap Bahreyn'de 3 başarılı operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Saree, Pazar akşamı, Yemen kuvvetlerinin Kızıldeniz ve Umman Denizleri'nde bir Amerikan destroyeri ve iki gemiyi hedef alan 3 operasyon düzenlediğini ve bu durumun limanlara giriş yasağı kararını ihlal ettiğini duyurdu.

Saree, ayrıntılı olarak, Yemen kuvvetlerinin Kızıldeniz'de bir Amerikan destroyerini bir dizi balistik füzeyle hedef aldığını söyledi.

İkinci operasyonun, “Kaptan Paris” gemisini bir dizi uygun deniz füzesi ile hedeflediğini ve Hava Kuvvetlerinin Arap Denizi'ndeki gemiyi bir dizi drone ile hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Sarie, "Kızıl ve Arap Bahreyn'deki üç askeri operasyonun hedeflerine başarıyla ulaştığını, Filistin halkının zaferi olduğunu ve Amerikan-İngilizlerin Yemen'e yönelik saldırganlığına bir yanıt olduğunu" vurguladı.

İşgale karşı baskı artıyor

Bu operasyonlar, Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişini destekleyen destek cephelerinin, soykırımın durdurulması ve yardım girişine izin verilmesi yönünde baskı oluşturmak amacıyla İsrail işgalinin önündeki ilmiği sıkılaştırma çalışmaları çerçevesinde gerçekleşiyor.

Yemen güçlerinin , İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı sona erene kadar işgal altındaki Filistin limanlarına yönelik deniz taşımacılığı yasağının dördüncü aşamasını uygulamaya devam etmesi dikkat çekiyor .

Amerikan web sitesi "Axios" tarafından hazırlanan bir rapor , ABD ve müttefiklerinin Kızıldeniz'deki Yemen saldırılarını durdurmada başarısız olduğu göz önüne alındığında, Yemenlilerin insansız hava araçları ve füzeler aracılığıyla hayati önem taşıyan bir ticari su yolunu "rehin" alabildiğini gösterdi. Aden Körfezi.