Yemen kıyısı açıklarında vurulan iki gemi alev aldı

Yemen kıyısı açıklarında vurulan iki gemi alev aldı

Deniz Ticareti Operasyonları Otoritesi ve İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey, Yemen'in güneyindeki Aden açıklarında iki geminin füzelerle vurulmasının ardından alev aldığını doğruladı.

Reuters, Pazar günü iki İngiliz denizcilik ajansının, Yemen'in güneyindeki Aden kıyısı açıklarında iki geminin füzelerle vurulmasının ardından alev aldığını doğruladığını aktardı.

Ambry Deniz Güvenliği Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Yemen'in Aden kentinin 83 deniz mili güneyinde füzeyle bombalanan bir kargo gemisinde çıkan yangının söndürüldüğü belirtildi.

Buna karşılık, İngiliz Kraliyet Donanması tarafından yönetilen Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) da Yemen'deki Aden'in 70 deniz mili güneybatısında bir olay bildirdi.

Bu duyuru, Yemen silahlı kuvvetlerinin Kızıldeniz'de İsrail gemilerine veya işgal altındaki Filistin'deki işgal limanlarına giden gemilere karşı operasyonlarını sürdürdüğü bir dönemde geldi; "Filistin halkına yönelik baskının zaferi olarak ve Amerikan-İngiliz baskısına yanıt olarak geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı