Yemen Ensarullah'ından İhvan-ı Müslimin Mesajı

Yemen Ensarullah'ından İhvan-ı Müslimin Mesajı

Yemen Ensarullah Hareketi’nden üst düzey bir yetkili, Ensarullah ile İhvan-ı Müslimin hareketi arasındaki ilişkilere dair konuştu.


Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi Muhammed el-Buhayti, kişisel Twitter hesabından İhvan-ı Müslimin Hareketi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Buhayti, “İhvan-ı Müslimin ile aramızdaki anlaşmazlıklar ne olursa olsun, bu durum, onların mensuplarını şeytanlaştıran, ideolojik ve siyasi aidiyetleri sebebiyle onları ezmek için terörist olarak etiketleyen bazı Arap rejimlerinin yaklaşımını benimsediğimiz anlamına gelmez” dedi.

Sözlerinin devamında Buhayti, “Biz, bir kez daha ki bu dördüncüsü oluyor, Yemen’deki İhvan-ı Müslimin gruplarına barış için elimizi uzatıyoruz. Onlardan tek isteğimiz halkımıza dönmeleridir” ifadelerini dile getirdi.

Daha önce bir diğer Ensarullah Siyasi Büro Üyesi Abdülmelik el-Acri, “Islah Partisiyle anlaşmazlık siyasi bir çatışmadır, mezhebi değil” açıklamasında bulunmuştu.

Acri’ye göre çekişmenin sebebi, Islah Partisi’nin Yemen’e karşı vurduğu darbe ve el-Kaide ile IŞİD ağlarıyla kurduğu ilişkiler ve onlara verdiği destektir.

Geçtiğimiz günlerde Sana Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin el-İzzi de Islah Partisi’yle ilgili bir açıklamada bulunmuştu.

İzzi, “Islah Partisi’nin bilgili liderleri, barış yanlısı bir platforma destek vermek için radikal grupları ikna edemedikleri hususunda bize haberdiler” demişti.

İslami Analiz