Yemen Direnişinden Suudi Koalisyona Darbe

Yemen Direnişinden Suudi Koalisyona Darbe

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdüsselam, işgalcilerin el-Bayda vilayetinde acı verici darbeler aldığını söyledi.

Yemen ordu kuvvetleri ve halk güçlerinin el-Bayda eyaletindeki ilerleyişi ile birlikte Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdüsselam şunları söyledi: 'İşgalci Suudi koalisyonu el-Bayda vilayetinde acı bir darbe aldı.

Amerikalılar tekfirci gruplarını el-Bayda vilayetine gönderdiler ve onların hızlı yenilgileri karşısında şok olunca barış için haykırdılar.’

Yemen ordusu ve halk komiteleri el-Bayda vilayetinde ilerlemeye devam ederken, düşmanı yenerek güneybatı Yemen'deki el-Bayda vilayetindeki önemli bir şehir olan Nata'nın büyük bir bölümünü kontrol altına almayı başardılar.

Bu yeni başarı ile Yemen kuvvetleri şimdi güney Yemen'deki Şabva eyaletinin "Bihan" bölgesine ilerliyor.

Son günlerde Yemen'in el-Beyda eyaleti, Ensarullah ile Mansur Hadi bağlantılı paralı askerler ve Suudi Arabistan ile el Kaide ve IŞİD teröristleri arasındaki çatışmaların ana ve merkezi sahnesi haline geldi.

Yemen'in el Bayda vilayetinde Cuma gününden bu yana birçok cephede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bu baskı, Mansur Hadi'ye bağlı güçlerin, el Kaide ve IŞİD teröristlerinin desteklediği ve bazı el Bayda aşiretlerinin eşlik ettiği yeni bir askeri operasyonun parçasıdır.