Yemen ABD’ye ait MQ9 tipi SİHA’yı düşürdü

Yemen ABD’ye ait MQ9 tipi SİHA’yı düşürdü

Yemen hava savunma sistemlerinin Marib eyaletinde ABD'ye ait bir SİHA'yı düşürdüğü açıklandı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri yaptığı açıklamada, Yemen hava savunma sistemlerinin, bugün erken saatlerde Yemen'in doğusundaki Marib eyaletinde bir ABD’ye ait MQ9 tipi SİHA’yı (silahlı insansız hava aracı) düşürdüğünü bildirdi.

ISNA’nın bildirdiğine göre, bu açıklamadan daha önce de Yemenli yerel kaynaklar Marib şehrinde bir patlama duyduklarını söylediler.

Kaynaklar, patlamanın Yemen ordusunun Saravah bölgesinde ateşlediği bir balistik füzenin neden olduğunu tahmin ettiklerini belirttiler.

Yemen Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerinin Marib eyaletinin hava sahasında düşmanca eylemlerde bulunan ABD’ye ait MQ9 tipi bir SİHA’yı düşürdüğünü bildirdi.

Söz konusu açıklamada, bunun, “Gazze'yi desteklemek için vaat edilen zafer ve kutsal cihat savaşı” sırasında düşürülen dördüncü SİHA olduğu vurgulandı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, “Yemen ordusunun kara, deniz ve havadaki tüm seviyelerde tam hazırlıklı olduğunu ve düşmanların çabalarının başarısız olacağını” ifade etti.

YDH