Yazıcıoğlu'nu Onbinler Uğurladı (FOTO)

Yazıcıoğlu'nu Onbinler Uğurladı (FOTO)

Türk siyasetinin ilkeli, dürüst ve saygın ismi BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

15:25 Tacettin Dergahı'na götürülüyor

Yazıcıoğlu'nun naaşı şu anda ebedi toprağa verilmek üzere Tacettin Dergahı'na doğru götürülüyor. Bu yolculuğunda onu sevenleri yalnız bırakmıyor.

15:20 YURDUN DÖRT BİR YANINDA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Yozgat, Zonguldak, Bartın ve Rize'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

15:20: Ellerinde büyüttüğü partisini son kez gördü

Muhsin Yazıcıoğlu kurup büyüttüğü partisinin genel merkezine omuzlar üstünde veda etti.

15:15 Hakkınızı helal ediyor musunuz?. HELAL OLSUN

Okunan Kur'anı Kerim ve duanın ardından imam kalabalığa böyle seslendi: "Hakkınızı helal ediyor musunuz" Kalabalıktan yüksek seste cevap geldi: "HELAL OLSUN"

15:07 Genel Sekreter'den duygu dolu konuşma

BBP Genel Merkezi önünde yapılan resmi törende parti genel sekreteri Yalçın Topçu kısa konuşma yaptı. Topçu, 'Hoşçakalın sayın başkanım, sizi Allaha emanet ediyorum' dedi. Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

15:02 Yazıcıoğlu son kez BBP Genel Merkezinde

Muhsin yazıcıoğlu'nun naaşını taşıyan kortej BBP Genel Merkezine ulaştı. Kortejin gelişi sırasında Mehmet Akif Ersoy'un dizeleri ile karşılandı. Burada resmi bir tören yapılıyor.

14:25 TÜRKİYE KOCATEPE'YE AKTI

Kocatepe'deki törene Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Güleser Yazıcıoğlu, kızı Firuze Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve aile yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, İstanbul Valisi Muammer Güler, Ankara Valisi Kemal Önal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, RTÜK Başkanı Zahid Akman, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, emekli Yarbay Korkut Eken, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, partililer, Alperen Ocakları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

-CENAZE NAMAZINI BARDAKOĞLU KILDIRDI-

Yazıcıoğlu'nun cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı. Bardakoğlu, cenaze defnedilinceye kadar geçen sürenin ibadet süresi olduğunu belirterek, slogan atılmayarak dua edilmesini istedi.

Yazıcıoğlu'nun cenazesi namazın ardından tekbirler eşliğinde polislerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı. Partililer, Yazıcıoğlu'nun cenazesinin avludan geçişi sırasında kırmızı ve beyaz karanfiller attılar. Yazıcıoğlu'nun cenazesinin üstüne Doğu Türkistan bayrağı da konuldu.

Cenaze, partili ve vatandaşların oluşturduğu kortej eşliğinde camiden BBP Genel Merkezi'ne doğru hareket ederken, aracı takip etmek isteyen partili ve vatandaşlar kısa süreli izdihama neden oldu. Partililerin tekbirleri eşliğinde hareket eden cenaze aracı, kalabalık nedeniyle güçlükle ilerliyor.

-YAZICIOĞLU'NUN EVLİLİK TÖRENİ DE KOCATEPE'DE YAPILMIŞTI-

Bazı partililer yakalarında ''Üşüyoruz Koca Reis'' yazılı Muhsin Yazıcıoğlu fotoğrafları takarken, bazılarında da BBP amblemli siyah kurdeleler dikkati çekti. Partililer, tören süresince tekbir getirdiler.

Parti yöneticileri, yaklaşık 20 yıl önce Yazıcıoğlu'nun, eşi Güleser Yazıcıoğlu ile evlendiği gün Kocatepe Camisi'nde mevlit düzenlendiğini, cenazesinin de bugün aynı yerden kaldırıldığını anımsattılar.

BBP Genel Merkezi önünde toplanan partililer de Kocatepe'deki tören sırasında gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Kızılay görevlileri ise cenaze töreni öncesinde cami avlusundaki vatandaşlara küçük kutularla lokum dağıttı.

13:41 Alilesi taziyeleri kabul etti

Cenaze namazını kılan devlet erkanı Yazıcıoğlu'nun ailesi ve parti yöneticilerine taziyelerini bildirdiler.

13: 39 Yazıcıoğlu onuzlar üzerinde

Kılınan cenaze namazı sonrasında Yazıcıoğlu'nun tabutu görevli polisler tarafından omuzlara alındı. Cenazeyi taşıyan görevliler, oldukça kalabalık olan Kocatepe Camii avlusunda ağır adımlarla ilerleyebiliyor.

13:36 Bardakoğlu duasında itidal çağrısı yaptı

Cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kısa bir konuşma yaptı. Bardakoğlu, 'Cenaze namazının kılınmasından defin anına kadar geçen süre ibadet hükmündedir, ağıt yakmak yerine dua edilmelidir' dedi.

13:33 Cenaze namazı kılınıyor

Öğle namazını kılan cemaatin de saflara katılması ile cenaze namazına geçildi. Cenaze namazının en ön safında devlet erkanının ve parti yöneticilerinin yanı sıra Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan da yer aldı. Cenaze namazını Dİyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı.

13:23 Cumhurbaşkanı Gül'de Kocatepe'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze namazını kılmak için Kocatepe Camiine geldi.

13:22 Tacettin Dergahı'nda hazırlıklar sürüyor

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun defnedileceği Tacettin Dergahı haziresinde hazırlıklar son aşamaya geldi. Şu sıralarda Yazıcıoğlu'nun kabri kazılıyor.

13:17 İlker Başbuğ'da Kocatepe'de

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'da Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze namazını kılmak için Kocatepe Camiine geldi.

13:06 Öğle ezanı okundu

Ankara'da öğle ezanı okundu. Öğle namazını müteakip venaze namazı kılınacak.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Cemil Çiçek, Deniz Baykal, Mehmet Ağar Kocatepe bahçesinde ilk göze çarpanlar.