Yahya Seri Cephe Hattını Ziyaret Etti

Yahya Seri Cephe Hattını Ziyaret Etti

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Marib şehrindeki cephe hatlarını ziyaret ederek, Yemen halkının tarihin belirleyici ve önemli anlarında var olduğunu söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, cumartesi günü, Yemen ordusunun finans bölümü müdürü Albay Ali Ahsen el-Matari ile Marib şehrinin cephe harlarında ordu ve halk güçleriyle bir araya geldi.

Yahya Seri, Yemenli savaşçılarla gerçekleştirdiği bu ziyarette, onların Ramazan Bayramını tebrik ederek, onlara Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi ve Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el Meşat’ın selamını iletti.

Yahya Seri bu ziyarette, Yemen güçlerinin hazır oluşunu ve yüksek motivasyonunu takdir ederek, onların fedakârlıklarından ve düşmana karşı savaşlarından övgüyle bahsetti ve Yemen halkının bugün tarihin önemli anlarında var olduğunu söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Yemen'deki iki aylık ateşkes hakkında ise şu ifadelerde bulundu: ‘Düşman, ya barış konusundaki samimiyetini ve ateşkesin uygulanması konusundaki ciddiyetini gösterir ve saldırılarına ve kuşatmasına bir son verir ya da eski alışkanlığı gibi yükümlülüklerinden vazgeçer ve gerçek yüzünü, hilesini ve kurnazlığını gösterir.’

Yahya Seri konuşmasının devamında, Suudi koalisyonu tarafından ateşkesin defalarca ihlal edildiği ve Suudi koalisyonunun anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmediği konusunda uyardı. (Ajanslar)