Yahudilerin Aksa'ya Ulaşması Engellendi (Video)

Yahudilerin Aksa'ya Ulaşması Engellendi (Video)

Yahudi teröristlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyeceği haberini alan yüzlerce Filistinli Kudüs'e akın etti.

Kudüslüler yoğun güvenlik tedbirlerinin gölgesinde protesto gösterisi düzenlemeye başladı.

Kudüs'teki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaları üzerine, fanatik Yahudilerin planlarını gerçekleştiremedikleri öğrenildi.

Buna rağmen Filistinliler, Yahudilerin her an harekete geçebilecekleri gerekçesiyle, tetikte beklemeye devam ediyorlar.

Hamas'tan Direniş Çağrısı

Diğer yandan Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün maruz kaldığı bu tehlike karşısında Hamas, İslam dünyasına çağrıda bulunarak acilen harekete geçişmesi, Kudüs'ün Yahudileştirilmesine fırsat verilmemesini istedi.

Hamas liderlerinden Dr. İsmail Rıdvan, bugün sabah saatlerinde yaptığı yazılı basın açıklamasında "Hamas, Kudüs'ün Yahudileştirilmesi, Kudüs'teki İslam ve Arap kimliğinin yok olmasını engellemek için İslam ve Arap dünyasının acilen harekete geçmesini istemektedir" dedi.

İsrail'i ateşle oynamakla suçlayan Rıdvan, Kudüs'teki Filistinlileri sürgün etmeyi tasarlayan ve şehrin kimliğini değiştirecek projelere karşı İsrail Hükümetini uyardı.

Rıdvan ayrıca Filistin halkını da Kudüs'ün Yahudileştirilmesine, yerleşim merkezleri açılmasına karşı direnişe çağırdı.

Rıdvan, sözlerine şöyle son verdi: "Mescid-i Aksa, sükunetin ve devrimin anahtarıdır. Aksa'ya verilecek her türlü zarar, hiç beklenmeyecek tarzda bölgede patlamaya yol açacaktır. Filistin halkında, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı hedefleyen Yahudileştirme çabalarına karşı her türlü direniş yolunu kullanmalarını istiyoruz."

İslami Cihad'dan Müslümanlara Çağrı

İslami Cihad Hareketi, İsrail'in Kudüs'teki Filistinlilere karşı top yekün savaş başlattığını, Mescid-i Aksa'nın yıkılması ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesiyle sona erecek olan hedeflerini gerçekleştirmek için her türlü gücünü seferber ettiğini savundu.

İslami Cihad'ın bugün yaptığı yazılı basın açıklamasında "Kudüslülere karşı başlatılan savaş, sadece Filistinlilerin omzunda kalmamalı. Ümmetin, merkezi düşmanı olan Siyonistlere karşı güçlerini birleştirerek mücadele etme sorumluluğu vardır" ifadelerine yer verildi.

İslami Cihad, tüm dünya Müslümanlarını İsraillilerin saldırılarına maruz kalan Kudüs'ü savunmak için harekete geçmeye, Kudüslüleri de başta Mescid-i Aksa olmak üzere sahip oldukları her şeyi korumaya çağırdı.

Islah ve Değişim'den Birlik Çağrısı

Hamas'ın Filistin Meclisi Islah ve Değişim adına açıklama yapan Ahmed Ebu Halibiye ise Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde saldırıya maruz kaldığını belirterek, tüm Arap ve müslümanları omuz omuza çalışmaya davet etti.

Fanatik yahudilerin, gerçekleştirmeyi istediği planların korkunç olduğunu ifade eden Halebiye, fanatik Yahudilerin İsrail polisi tarafından desteklendiğini, korunduğunu kaydetti.

Hristiyanlar'a Engel

Başta Atallah Hanna olmak üzere çok sayıda Hristiyan'ın müslümanlarla dayanışma içinde olduklarını gösterme amacıyla protesto gösterilerine katılmak için harekete geçtiğini, fakat İsrail polisi tarafından engellendiği öğrenildi.

Hanna, bugün yaptığı açıklamada "Bugün biz, aynı topraklarda yaşadığımız müslüman kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek istedik. Müslümanlar, Mescid-i Aksa'ya kadar uzanan bir tehlikeye maruz kalmaktadırlar" dedi.


117
velfecr