Yahudi İşgalciler Mescid'i Aksa'da Kurban Kesecekler

Yahudi İşgalciler Mescid'i Aksa'da Kurban Kesecekler

Yahudi yerleşimci grupların Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek avlularında kurban kesmeye hazılanıyorlar

Siyonist rejimin "din adamı" kılıklı aşırı ırkçı siyonist hahamları, yahudilerin Hamursuz Bayramı'nda Mescidi Aksa'da kurban kesmek için kapıları zorlamaya devam ediyor.

Dini Siyonizm Partisi isimli aşırı ırkçı ve aşırı siyonist partiye mensup 15 haham, Benyamin Netanyahu liderliğindeki işgal hükümetine ve onun sözde Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı ırkçı Itamar Ben Gvir'e, Hamursuz Bayramı'nda Mescidi Aksa'da kurban kesebilmeleri için kendilerine izin verilmesi talebiyle yazı gönderdiler. Bu girişimin önceki yıllarda büyük gerginliğe ve tepkilere neden olduğu ve Filistin halkının böyle bir şeye kesinlikle izin vermemek için Mescidi Aksa'yı bütün gücüyle savunduğu biliniyor.

Aşırı ırkçı ve aşırı siyonist hahamlar yazdıkları mektuplarında Hamursuz Bayramı sunumunun Tevrat'ın en önemli tavsiyeleri arasında yer aldığını, bütün İsrail halkının Mısır'dan çıktıktan sonra evrenin yaratıcısına olan sözüne bağlı kaldığını göstermek amacıyla gerçekleştirdikleri ilk sunum olduğunu ve bu sunumun her yıl yenilendiğini iddia ettiler.

Aşırı ırkçı ve siyonist hahamlar, "Tapınak Yeri" olarak niteledikleri Mescidi Aksa'nın İsrail'in egemenliği altında olduğunu iddia ederek söz konusu sunumu burada gerçekleştirmeleri için izin verilmesi talebinde bulundular.