Wilson Center: Yemen, ABD'nin Orta Doğu'daki güvenlik hesaplarının kalbidir

Wilson Center: Yemen, ABD'nin Orta Doğu'daki güvenlik hesaplarının kalbidir

Amerikan Wilson Merkezi, Amerikan, İngiliz ve Avrupa Birliği savaş gemilerinin Yemen'deki saldırıları durdurmaya yönelik çabalarının, tüm beklentilerin aksine şu ana kadar başarısızlıkla sonuçlandığını söylüyor.

Amerikan " Wilson " Merkezi , Yemen silahlı kuvvetlerinin Kızıldeniz'de "İsrail"e karşı tırmandırmasının ABD'nin öncülüğündeki çabalara rağmen hala devam ettiğini belirtti.

Merkeze göre bu beklenmedik gelişme, ABD ve bölgedeki müttefiklerinin karşı karşıya olduğu büyük güvenlik sorunlarının altını çiziyor.

Amerikan, İngiliz ve Avrupa Birliği savaş gemilerinin Yemen'deki saldırıları durdurmak için gösterdiği çabalar, tüm beklentilerin aksine "şu ana kadar başarısızlıkla sonuçlandı" ve "başarı olasılıkları da yüksek değil."

Merkez, açıklamasını, Yemen silahlı kuvvetlerinin füze ve insansız hava aracı fırlatma yeteneğinin ortaya çıkmasının "ABD'nin Ortadoğu'daki güvenlik hesaplarını alt üst ettiği" ifadesiyle tamamladı.

Yemen silahlı kuvvetlerinin, İsrail-Amerikan-İngiliz saldırganlığına ait gemileri ve işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerin yasaklanması kararını ihlal eden gemileri hedef alarak denizde Gazze'ye destek operasyonlarını sürdürmesi dikkat çekiyor.

Umm al-Rashrash, Gazze direnişine ve halkına destek vermek ve Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıt olarak Eilat'ı da birden fazla kez hedef aldı.