Washington: Tahran bizimle İşbirliği Yapmazsa Gerilimi Tırmandırırız

Washington: Tahran bizimle İşbirliği Yapmazsa Gerilimi Tırmandırırız

Dün ABD, İran'la 2015 nükleer anlaşmasını canlandırmayı amaçlayan müzakereleri baltalayabilecek bir gerilimde, ajansla daha fazla işbirliği yapmaması halinde önümüzdeki ay Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nda İran'la yüzleşmekle tehdit etti.

TERCÜME HABER - TEVHİDHABER

Nitekim Tahran, 35 ülkeden oluşan yönetim kurulunun önümüzdeki hafta üç aylık toplantısını gerçekleştireceği "atom enerjisi" ile birçok krize girmiş durumda.

Bu krizler arasında İran, ajansın Tissa Karaj kompleksindeki bir atölyede güvenlik kameralarını yeniden kurmasını engelledi ve ajanstan antik alanlarda bulunan uranyum parçacıklarının kaynağı hakkında cevaplar istedi. İran ise müfettişlerinin sürekli olarak teşkilat tarafından rahatsız edilmesinen dolayı kızgın.

ABD, atom enerjisini ajansın yönetim kuruluna yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İran'ın işbirliği eksikliğine derhal bir çözüm bulamazsak başka yönetemler deniyeceğiz diyerek İran'ı tehdit etti

Daha önce, Karaj tesisine Haziran ayında İsrail'in düzenlediği saldırıda ve Atom enerjisini Teşkilatının oradaki dört kamerasından birini imha edilmiş bunun üzerine İran kameraları tesisden kaldırma kararı almıştı