Washington : Operasyon Başlatıyoruz

Washington : Operasyon Başlatıyoruz

Washington: Tayvan Boğazı'nda deniz ve hava transit operasyonları yürüteceğiz

ABD, Çin'in kendi topraklarının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü ada konusunda Washington ve Pekin arasında artan gerginliğe rağmen, "önümüzdeki haftalarda" Tayvan Boğazı'nda "deniz ve hava transit operasyonları" yürütmeyi planlıyor.

ABD başkanının Asya baş danışmanı Kurt Campbell Cuma günü yaptığı açıklamada, gerginliğe rağmen ABD kuvvetlerinin "uluslararası hukukun izin verdiği yerlerde uçmaya, yelken açmaya ve uzun süredir devam eden seyrüsefer özgürlüğü taahhüdümüze uygun operasyonlar yürütmeye devam edeceğini" doğruladı. "

Bu, önümüzdeki haftalarda Tayvan Boğazı'nda düzenli deniz ve hava transit operasyonlarının yürütülmesini de içeriyor” dedi.

Ve Perşembe günü, Tayvan, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'nın tarihi bir ziyaretine yanıt olarak, Çin'in topraklarının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü ada çevresindeki şimdiye kadarki en büyük askeri tatbikatını sona erdirdikten sonra gerçek mühimmatla askeri tatbikatlar düzenledi.

Tayvan ordusu, bir saat süren yeni bir canlı ateş tatbikatı gerçekleştirdi.

Tayvan ordusunun Sekizinci Kolordusu sözcüsü "Lu Wei Jie", "AFP"ye göre Tayvan kuvvetlerinin savunma tatbikatlarının bir parçası olarak top mermileri ve fişekler ateşlediğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı