Viyana Müzakereleri : ABD Yaptırımlarının Kaldırılmasını Tartışmaya Başladı

Viyana Müzakereleri : ABD Yaptırımlarının Kaldırılmasını Tartışmaya Başladı

İran televizyonu, Viyana'daki müzakerelerin ikinci gününün sona erdiğini duyurdu ve Viyana'daki Rus elçisi, Amerikalıların İran'a yönelik tüm yaptırımları kaldırmaya hazır olduğunu bildiriyor.

İran televizyonu, katılımcıların ABD yaptırımlarını iptal etme konusunu ve görüşmelerde ilerlemenin yollarını tartıştığı mevcut müzakere turunun ikinci gününde görüşmelerin sona erdiğini duyurdu.

Viyana'daki Rus elçisinin Amerikalıların tüm yaptırımları kaldırmaya hazır olduğunu iletmiş olması dikkat çekicidir.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian ise, haksız ambargonun kaldırılması için Viyana müzakerelerine ilişkin olarak, İran'ın ciddi olduğunu ve iyi niyetli olduğunu ve yaptırımların kaldırılmasında fiili ve somut sonuç gördüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian, nükleer anlaşma müzakerelerinin seyrine ilişkin bir makalede, Viyana'daki önceki altı müzakere turunun başarısızlığının nedeninin ABD'nin açgözlülüğü olduğunu ve İran'ı nükleer anlaşma yoluyla dize getirmek istediğini vurguladı

Buna karşılık, Rusya'nın Siyasi Araştırmalar Enstitüsü başkanı Sergei Markov, İran'ın Viyana müzakereleri sırasında nükleer anlaşmayı canlandırmak için ileri sürdüğü taleplerinin mantıklı olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı