Vatandaştan CHP'li Adaya Başörtüsü Fırçası
CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayları dün zor anlar yaşadı. CHP'li adayların Üsküdar İskele Meydanı'nda açtığı tanıtım standına gelen bir vatandaş milletvekili adayı Bayram Meral'e 'CHP hep yasakları ..
CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayları dün zor anlar yaşadı. CHP'li adayların Üsküdar İskele Meydanı'nda açtığı tanıtım standına gelen bir vatandaş milletvekili adayı Bayram Meral'e 'CHP hep yasakları savunuyor, başörtüsüne bile karşı' dedi.
Beklenmedik tepki karşısında şaşıran Meral, kimsenin inançlarına karışmadıklarını savundu. Dün Üsküdar'da bir araya gelen CHP'li adaylar Prof. Dr. Nur Serter, Bayram Meral, Ali Topuz, Basri Bayar ve Haydar Eren broşür dağıtarak halka kendilerini tanıttı. Partili kadınların ağırlıklı olduğu tanıtım sırasında ilginç olaylar yaşandı. Bayram Meral dedesi ile birlikte standa gelen bir çocuğa CHP rozeti takıp "İşte en genç CHP'li" dedi. Bu sırada Mehmet Uyur adlı bir vatandaş, "CHP neden başörtüsüne karşı, neden namaz kılana karşı? Böyle yasakçı olmasanız oyumu size vereceğim. Ama hep yasakları savunuyorsunuz." şeklinde konuştu. Meral, bu eleştiriye şu karşılığı verdi: "Biz Anadolu'da örtülen başörtüsüne karşı değiliz. Kimsenin namazına da karışmıyoruz. Bizi yanlış tanımışsın. CHP bunların istismarını yapanlara karşı."
