"Üretmeyen Bir Ekonomi Milletine Refah Sağlayamaz"

"Üretmeyen Bir Ekonomi Milletine Refah Sağlayamaz"

Milli İttifak'ın Ankara mitinginde Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, üretmeyen bir ekonominin millete refah sağlayamayacağını belirterek, "Ben soruyorum iktidar sahiplerine hangi fabrikaları kurdunuz?" dedi

Kamalak ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anadolu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, birlikte partilileri selamladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde bir kısım güzel yollar, güzel köprüler yapıldığını ancak üzerinden geçen araçların tamamının yabancı olduğunu söyledi. Yapılan havaalanlarında da uçakların yabancılar tarafından üretildiğini anlatan Kamalak, şöyle konuştu:

"Üretmeyen bir ekonomi milletine refah sağlayamaz. Ben soruyorum iktidar sahiplerine hangi fabrikaları kurdunuz? Bu millet 74 yıl önce kendi uçağını yapmıştı, 55 yıl önce yüzde yüz yerli otomobilini kendisi üretmişti. Biz devrim otomobilini sadece bir yılda yaptık. Bunlar 13 yıldır sadece lafını ediyor. Biz büyük bir milletiz, çalışkan bir milletiz, uçağı da otomobili de Allah'ın lütfu inayetiyle yine yaparız, hem de en iyisini yaparız. Tarih bunun canlı şahididir."

Başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, "Elimizi vicdanımıza koyalım, 13 yıldır iktidardalar. Asgarı ücreti, bunlar iki katına çıkarmak istediler de parlementer sistem mi mani oldu? İşçiye, memura, emekliye, bizim 1996'da yaptığımız gibi yüzde 50 zam vermek istediler de parlementer sistem mi engelledi? Fabrika kurmak istediler de parlementer sistem mi mani oldu? 'Yeter artık bu laflara karnım tok, ben lafta değil gerçekten büyük Türkiye istiyorum' diyorsan, haydi gel oyunu Saadet'e ver. O gerçek büyük Türkiye'yi biz kurarız" diye konuştu. 

Yapamayacakları şeyi söylemeyeceklerini vurgulayan Kamalak, "Söylediğimizi de Allah'ın inayetiyle mutlaka yaparız. Biz diyoruz ki, 'haydi sen de gel oyunu Saadet'e ver, bu oyunu bozalım'. Yiğit kardeşim 'asgari ücretten vergi alınmasın' diyorsan, 'en düşük işçi maaşı bin 500 lira olsun' diyorsan haydi sen de gel oyunu Saadet'e ver. Mazot, 'boğazdaki lüks yatlara değil gariban çiftçilerimize verilsin, taşeronluk kaldırılsın, mevsimlik işçilere kadro verilsin diyorsan' gel oyunu saadete ver" ifadelerini kullandı. 


Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümünün kutlandığını belirterek, Fatih Sultan Mehmet Hanı, onun muzaffer kumandanlarını, askerlerini rahmetle, minnetle, şükranla andıklarını söyledi.

Fethin timsali Ayasofya'nın cami olarak kendi iktidarlarında açılacağını anlatan Destici, "Ayasofya'yı özgürleştirecek, Müslümanlarla orayı buluşturacak, Ayasofya açılacak ve zincirler kırılacak. Milli İttifak'ın iktidarında bu olacak Allah'ın izniyle" şeklinde konuştu.

Hiç bir güçten emir almadıklarını vurgulayan Mustafa Destici, "Milletimizin önüne güçlü bir iktidar alternatifi koyduk. Biz kendi çıkarını ve parti çıkarını değil, her zaman ülke çıkarını, millet çıkarını, inançlarını öne koymuş bir siyasi hareketiz. Biz oy için değil, Allah'ın rızasını kazanmak için siyaset yapıyoruz. Bizim meselemiz ucuz siyaset, politika değil. Biz bu ülkede, adalet hakim olsun diye milli ittifakımızı kurduk. Biz siyaset kurumu, adalet kurumunu, yargıyı vesayet altına almasın, bağımsızlığına müdahale etmesin, herkes için adelet getirecek bir sistem için Milli İttifak'ı kurduk" değerlendirmesinde bulundu.

Güçlü bir Türkiye, lider bir Türkiye için ittifak kurduklarını kaydeden Destici, şöyle konuştu:

"Kredi kartı borcu, ev taksidi, okul taksidi... Borcu olmayan Allah aşkına el kaldırsın. Bakın onbinlerin içinde ya üç kişi ya beş kişi el kaldırıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, milletin hali ortada, millet borç içinde. Bu milletin 75 milyonunun 50 milyonunu açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum ettiniz. Şimdi biz diyoruz ki 'asgari ücretliden vergi almayacağız, asgari ücreti bin 500 lira yapacağız' diyoruz. Çatlasanız da patlasanız da asgari ücreti bin 500 lira yapacağız."

AA