Ürdün Açıkladı : Yakında Üye Olacaklar

Ürdün Açıkladı : Yakında Üye Olacaklar

Ürdün: Suriye yakında Arap Birliği'ne üye olacak

Ürdün dışişleri bakanı, Suriye'nin Arap Birliği'nin 22 üyesi arasında koltuğunu geri kazanması için yeterli oyu aldığını doğruladı.

ISNA'ya göre Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, "Suriye yakında Arap Birliği'ne dönebilir; Ancak bu ülkede on yılı aşkın süredir devam eden çatışmayı çözmek için onu bekleyen pek çok zorluk var." dedi

Bakan CNN'e verdiği röportajda "Suriye'nin Arap Birliği'nin 22 üyesi arasında koltuğunu geri almaya yetecek kadar oyu olduğunu" belirten El Safadi, "Birliğe dönüş gerçekleşecek ve sembolik olarak önemli" olacak. " dedi

"Bu, krizin karmaşıklığı göz önüne alındığında çok uzun, zor ve meşakkatli olacak bir sürecin mütevazi başlangıcı.

Safadi, "Suriye'nin çatışmanın çözümünde gerçek bir ilerleme kaydetmeye istekli olması, büyük çaplı yeniden inşa çabalarına başlamanın önünde büyük bir engel olan Batı yaptırımlarına nihai olarak son verilmesi için kritik Arap desteğini toplamasına yardımcı olacaktır." dedi.

Bu bağlamda Arap Birliği sözcüsü Perşembe günü yaptığı açıklamada, Arap bakanların Suriye ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik bölgesel çabaların ortasında Suriye'deki durumu görüşmek üzere Pazar günü Kahire'de bir araya geleceğini söyledi.

Birkaç gün önce Ürdün dışişleri bakanı, Rus mevkidaşına, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan, Irak ve Mısır dışişleri bakanlarının katıldığı Amman istişare toplantısında kararlaştırılanların uygulanması için özel önlemlerin alınması gerektiğine dair güvence verdi.

Amman görüşmesinde kilit noktası olan Suriye konusundaki Arap sürecinin "Suriye krizinin çözümü açısından çok önemli" olduğuna işaret eden Safadi, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı Kararı uyarınca bir çözüm yöntemine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. .

Kaynak: TEVHİDHABER