UNICEF'in Gazze Raporu Dehşet Verici

UNICEF'in Gazze Raporu Dehşet Verici

UNICEF Genel Direktörü Catherine Russell, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 4.600'den fazla çocuğun ve 100 UNRWA çalışanının öldürüldüğünü doğruladı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 40. gününde devam eden saldırganlığında Gazze'de 4.600'den fazla çocuğun öldüğünü ve yaklaşık 9.000 çocuğun da yaralandığını doğruladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni bombalaması sonucu 100'den fazla UNRWA çalışanının da şehit olduğunu sözlerine ekledi.

Dün hükümetin Gazze'deki medya ofisi, şehit sayısının 11 bin 320'ye yükseldiğini açıklayarak, bunların yüzde 70'inin çocuk ve kadın olduğunu kaydetti.

Bu saldırıda 198 sağlık personelinin şehit olduğunu, 51 gazetecinin de öldürüldüğünü sözlerine ekledi. Halen enkaz altında 1.755'i çocuk olmak üzere 3.600 kişinin kayıp olduğuna dikkati çekti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka nedeniyle prematüre bebekler de zor koşullarla karşı karşıya kalırken, elektrik kesintisi ve yakıt kıtlığı nedeniyle birçok hastanede hizmet durduruldu.

Sağlık Bakanlığı'nın felaket olarak nitelendirdiği Gazze Şeridi'ndeki sağlık durumu bağlamında, uluslararası örgüt İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarının savaş suçu olarak soruşturulması çağrısında bulundu ve kuşatmayı yasa dışı olarak nitelendirdi .