Umman Sultanı ve Suudi Lider Anlaştı

Umman Sultanı ve Suudi Lider Anlaştı

Umman Sultanı ve Suudi Veliaht Prensi, güçlü ilişkileri desteklemenin ve güçlendirmenin yollarını tartışmak ve Suudi Arabistan ile Umman arasında 30 milyar dolar değerinde mutabakat zaptı ilan etmek için resmi bir görüşme gerçekleştirdi.

TERCÜME HABER - TEVHİDHABER

Maskat - (dpa) - (AFP): Umman Sultanı Haitham bin Tarık ve Suudi Arabistan Krallığı Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prensi Muhammed bin Salman Al Saud, bugün Salı günü resmi bir toplantı düzenledi.

Umman Haber Ajansı, görüşme sırasında, çeşitli alanlardaki mevcut ikili işbirliğinin yönlerinin gözden geçirildiğini ve Umman ve Suudi halklarını daha fazla istek ve umutlarına ulaşmak için birbirine bağlayan sağlam ilişkileri desteklemenin ve güçlendirmenin yolları arandı denildi.

Suudi Arabistan ve Umman, Katar ile yaşanan diplomatik krizden bu yana ilk kez 30 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Suudi Basın Ajansı (SPA) Salı günü yaptığı açıklamada, "Bir grup Suudi şirketi ve Umman Yatırım Otoritesi ve özel sektöre ait bir dizi şirket, 30 milyar dolarlık yatırım değerinde 13 mutabakat zaptı imzaladı" dedi.

Petrole bağımlı ekonomilerini çeşitlendirmek isteyen iki Körfez ülkesi arasındaki mutabakat, enerji, yenilenebilir enerji, turizm, bilgi teknolojisi, finansal teknoloji ve diğer sektörlerde işbirliğinin arttırılmasını içeriyor.

Pazartesi akşamı, Suudi Veliaht Prensi, Suudi Arabistan'ın bu ayın ortasında yıllık bir Körfez zirvesine ev sahipliği yapmasından önce, İşbirliği Konseyi'nin tüm ülkelerini, yani Katar, Emirlikler, Bahreyn ve Kuveyt'i içeren bir Körfez turuna Muskat'ta başladı.