Uluslararası Aksa’yla Dayanışma Konferansı Başladı

Uluslararası Aksa’yla Dayanışma Konferansı Başladı

Filistin’e Destek için Uluslararası STK’lar Birliği üyelerinin katılımıyla “Aksa’yla Danışma Konferansı” bugün Tahran’da başladı.

Filistin’e Destek için Uluslararası STK’lar Birliği üyelerinin katılımıyla “Aksa’yla Danışma Konferansı” bugün Tahran’da başladı.
 Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan konferansa, dünyanın 30 farklı ülkesinden gelen üyeler Filistin, direniş ve İslam dünyası ile yaşanan gelişmeler ve meseleler hakkında istişare ediyor.
 Nijerya'da yönetimin kanlı baskını ile esir alınan Şeyh İbrahim Zakzani'nin de üyeleri arasında olduğu Aksa'yla Dayanışma Platformu'nun bu yılki toplantısında Şeyh Zakzaki'nin organizasyon kurulundaki sandalyesine temsili olarak resmi konuldu.
 Washington’un Cuma İmamı Muhammed Asi ve Lübnan Hizbullah hareketi Kadın Kolu Başkanı Bayan Afaf hekim, ABDli ve İngiltereli bir grup anti Siyonist Yahudi’nin yanısıra, Lübnan, Suriye, Türkiye, Pakistan, Güney Afrika, Endonezya, Malezya, Filistin ve diğer ülkelerden onlarca aktivist bu uluslararası konferansa katılıyor.
 İran Yargı Gücü Başkanı “Ayetullah Sadık Amuli Laricani” konferansta yaptığı konuşmada, Filistin’i dünyanın birinci meselesi olarak niteledi ve İmam Humeyni’nin devrimden önce, devrim sırasında ve sonrasında bu meseleyi bütün dünyaya yayma amacı taşıdığını hatırlattı.
 PressTV'de yer alan habere göre Ayetullah Amuli Laricani, Filistin meselesinin Filistin ve İsrail'i kapsayan iki taraflı bir savaşın değil, İslam dünyası ile müstekbirler arasındaki geniş bir savaşın yansıması olduğunu; dolayısıyla bu konuyu sırf küçük bir bölgedeki savaş olarak görmemek gerektiğini belirtti.
 İran Yargı Erki Başkanı, Batılıların insan haklarıyla ilgili düşüncelerini dünyaya yaymaya çalıştığını ifade ederek, bugün sahada ve özellikle Filistin’de yaşananların, Batılıların insan haklarıyla ilgili yaklaşımlarının sadece iddiadan ibaret olduğu ortaya çıktığını hatırlatarak, “Batılılardan insan haklarını savunurken mazlum Filistin halkı için neler yaptıklarını sormak” gerektiğini dile getirdi.
 Ayetullah Amuli Laricani, ABD’nin binlerce kilometre öteden gelerek Ortadoğu bölgelerine saldırdığını fakat buna rağmen terörist sıfaına layık görülenlerin Müslümanlar olmasını büyük bir iki yüzlülük olduğunu sözlerine ekledi.