Ukrayna'dan İsrail'e Gizli Ziyaret

Ukrayna'dan İsrail'e Gizli Ziyaret

Ukrayna askeri heyetinin işgal altındaki topraklara yaptığı gizli ziyaret ortaya çıktı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail basını, geçtiğimiz günlerde bir Ukrayna askeri heyetinin işgal altındaki topraklara gizli bir gezi düzenlediğini duyurmuştu.

Siyonist televizyon kanalı 13, Sama'dan alıntı yaparak, Isna'nın haberine göre şunları Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana İsrail, Ukrayna ile ilişkilerini sürdürmeye çalışıyor. İsrailli yetkililerin Rusya'nın hassasiyetleri nedeniyle gizli tutmaya çalıştıkları Ukraynalı bir heyetin İsrail'e yaptığı gizli geziye ilişkin ilk kez bir haber yayınladı.

Siyonist televizyon kanalı 13, Ukrayna ordusunda yüksek rütbeli bir figür ve Ukrayna Genelkurmay Başkanı'nın temsilcilerinden biri de dahil olmak üzere yüksek rütbeli bir askeri delegasyondan bahsediyoruz." Bu heyet geçtiğimiz günlerde İsrail'e geldi ve amacı, İsrail'in Ukrayna'ya satmayı planladığı füzesavar uyarı sistemleri konusundaki müzakereleri ilerletmekti. Bu heyet, İsrail ordusunun üst düzey yetkilileriyle görüştü. dedi

Siyonist televizyon kanalı 13, duyurdu: Gezinin resmi amacı füzesavar uyarı sistemlerini görüşmek olsa da, Ukraynalılar daha fazla askeri yardım istediklerini söylediler. Silah istediklerini vurguladılar.

İsrailli bir kaynak bu habere cevaben şunları söyledi: İsrail'in politikasında bir değişiklik yok. Onlara silah satmayacağız ama füzesavar uyarı sistemlerinden bahsediyoruz. Sorun sadece askeri ve savunma yardımı değil, Ukrayna'ya yapılacak herhangi bir yardım Rusya'dan güçlü bir yanıtla karşılanacaktır. Bu nedenle İsrail makamları bu konunun önemini azaltmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan haber ajansı Bloomberg, Rusya'nın Siyonist rejime, Ukrayna'nın doğrudan veya üçüncü bir taraf aracılığıyla hava savunma sistemleri ile donatılması halinde bu eyleme ciddi şekilde karşılık vereceğini vurguladığını duyurmuştu.

İsrail medyası daha önce bir İsrail güvenlik endüstrisi şirketinin Ukrayna ordusuna bir anti-drone sistemi sattığını duyurmuştu, bu sistemler Polonya üzerinden satıldı.