Türkiye'den Mısır Açıklaması

Türkiye'den Mısır Açıklaması

Mısır Maslahatgüzarı: İki ülkenin büyükelçilerinin atanması yakında gerçekleşecek

Kahire'deki Türk Maslahatgüzarı "Salih mutlu şen iki ülkenin yakın gelecekte aralarında karşılıklı olarak iki ikiatama niyetini ortaya koydu.

Mutulu Şen, Pazartesi günü Al-Masry Al-Youm gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye-Mısır ilişkilerine ve iki ülke arasındaki yatırım, turizm ve ticaret gibi çeşitli işbirliği alanlarına değindi.

Türk diplomat, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El-Sisi'nin mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik etmesinin ve bunun takdirle karşılanmasının ikili ilişkiler çerçevesinde "iyi bir fırsat" olduğunu belirtti.

Mutlu Şen, "İki lider diplomatik ilişkileri en üst düzeye çıkarmak istediklerini ifade ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ile ilişkilerin geliştirilmesine sıcak bakıyor ve aynı zamanda Türk kurumları da Mısır ile iş birliğini dört gözle bekliyor."

Mısır ile ilişkilerin yakında büyükelçi atamalarına sahne olacağına işaret eden Erdoğan, "Ekonomi, ticaret, sanayi, teknoloji, kalkınma, kültür, sanat, spor, medya ve iletişim başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliği harekete geçirilecek."

Türkiye ile Mısır arasında 6 aydan 1 yıla kadar yatırım ve turizm alanlarında iş birliğinin önemli ölçüde artmasını bekliyoruz" dedi.

Mutlu Şen, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmed Samir'in yakında Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğine işaret ederek, farklı sektörlerden iki Türk heyetinin Kahire'yi ziyaret edeceklerini bildirdi.