Türkiye halkı ekonomik durumdan kaygılı

Türkiye halkı ekonomik durumdan kaygılı

Türkiye'de yapılan anketler ülkenin ekonomik durumunun insanların kaygılanmasına yol açtığını gösteriyor.

Türkiye halı aylar önceden beri kötü günler geçirmektedir. Lira'nın değer kaybetmesiyle başlayan ekonomik kriz, enflasyon, işsizlik ve ardından yoksulluk ve de sınıflar arasındaki uçurumların açılmasını da beraberinde getirdi.

Şimdiye kadar Recep Tayyip Erdoğan'ın da girişimleri ve vaatleri bu ekonomik krizi durdurmada etkili olmamıştır.

Bu bağlamda Fransa Haber Ajansı, İPSOS kamuoyu yoklama enstitüsünün dünyadaki 27 ülkenin halkının ekonomik durumları ile ilgili görüşlerini içeren anketine göre Türkiye halkı ekonomik durumlarının kötü olduğunu düşündüğünü açıkladı.

İPSOS'un rakamlarına göre Türkiye halkının yüzde 82'si ülkenin ekonomik durumunu kötü olarak değerlendirmektedir.

2022 Nisan anketinde, Türkiye vatandaşlarının yüzdek 58'i temel kaygılarının enflasyon ve yoksulluk olduğunu belirtmişlerdi

Ankette Türkiye Kamuoyunun Enflasyon Konusundaki Endişesi Arjantin'den Sonra İkinci Sırada Yer Aldı

Türkiye'de enflasyon endişesi o kadar büyük ki, toplumun hemen her kesiminin dikkatini çekmiş durumda. Ipsus'a göre, nüfusun sadece yüzde 8'i iklim krizini ana endişeleri olarak görüyor.

Bu araştırma enstitüsüne göre, bu ankette diğer ülkelerden insanların ülkelerinin ekonomik durumundan ortalama memnuniyet oranı yüzde 35 olsa da Türkiye'de bu memnuniyet oranı yüzde 18 ile en düşük seviyelerden birinde.

Türklerin yüzde 78'i "Sizce ülkeniz doğru istikamette ilerliyor mu?" sorusuna "hayır" dedi.

Ayrıca Ipsus anketinde, kamuoyunun yönetime olan güvensizliği alanında Türkiye'nin 27 ülke arasında dördüncü sırada yer aldığı da görüldü.

Son raporda Türkiye'de enflasyon oranı yüzde 61 olarak açıklanırken, 2021'de milli para birimi lira dolar karşısında yüzde 44 değer kaybetti.

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri 2023'te yapılacak. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi iyi bir konumda değil ve Erdoğan, seçimler öncesinde ülkenin ekonomik durumunu iyileştirebilecek gibi görünmüyor. (Ajanslar)