Türkiye Gazze'ye Ağlarken  Cumhuriyet Gazetesinin Tek Derdi Müslümanlar

Türkiye Gazze'ye Ağlarken Cumhuriyet Gazetesinin Tek Derdi Müslümanlar

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı ülkede ortak ses yükseltirken, Cumhuriyet gazetesi yine dini ve dindarları hedef almayı sürdürdü

İşgalci İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 2 bin 55'i çocuk, bin 119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişiyi katletti.

Türkiye, yaşanan katliamlara en üst perdeden tepki gösterirken, TBMM'de tüm partilerin imzaladığı ortak bildiride "İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz." denildi.

CUMHURİYET'İN DERDİ YİNE MÜSLÜMANLAR

Cumhuriyet gazetesi ise ülkenin bütün kesimlerinin birleşip ortak ses yükselttiği bir dönemde yine dini ve dindarları hedef almaktan vazgeçmedi.

Gazete, günlerdir hem manşetten hem de haberlerinde İslam karşıtlığından geri durmadı.

Cumhuriyet'in 10 Ekim'den bu yana İslam'ı hedef aldığı 'haberlerinden' bazılarıCumhuriyet'in 10 Ekim'den bu yana İslam'ı hedef aldığı 'haberlerinden' bazıları

10 Ekim: "İmam Derste" manşetiyle öğrencilere manevi rehberlik uygulaması eleştirildi.

11 Ekim: "Tarikatlar okul açıyor" başlıklı haberle, sivil toplum kuruluşlarının MEB ile protokol yapması hedef alındı.

15 Ekim: "Yuvaya Mescit" başlığıyla okulöncesi eğitim veren kurumlarda mescit yapılmasından duyulan rahatsızlık dile getirildi.

16 Ekim: "3. Sınıfta Hafızlık" başlıklı haberde yine okulöncesi kurumlardaki mescit yapılmasına karşı çıkan görüşlere yer verildi.

17 Ekim: "MEB'den Yeni Adım Öğretmenlere Din Semineri Verilecek" başlıklı haberde ise Öğretmenlere verilecek din eğitimi semineri hedef alındı.

18 Ekim: "Kalkınmada Din Baskısı" manşetinde 12. Kalkınma Planı’nda yer alan 'din hizmetlerinin yaygınlaştırılması' ile ilgili madde 'din baskısı' olarak lanse edildi.

19 Ekim: "Bütçe Saray'a ve Diyanet'e Gidecek" başlıklı haberde Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçe eleştirilirken, cumhuriyetin 100. yılında imam hatip liselerinde düzenlenecek mevlit programına da yer verildi.

20 Ekim: "Tarikata Teslim" manşetinde ise yatılı okul sayısının düştüğü öne sürülerek dini cemaatler hedef alındı.

BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ'Nİ HEDEF ALDI

Cumhuriyet bugün de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın 28 Ekim'de düzenleyeceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Büyük Filistin Mitingi'ni 'bayramdan önce miting' diye servis etti.

HABER7