Türkiye Figüran Olmasın
Sözde barış adı altında ABD’nin Annapolis kentinde HAMAS davet edilmeksizin düzenlenen zirve...
Sözde barış adı altında ABD’nin Annapolis kentinde HAMAS davet edilmeksizin düzenlenen zirve, ABD Büyükelçiliği önünde Mazlum-Der ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.
Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, sözde barış toplantısının göz boyama maksatlı yapıldığını dile getirerek, Türkiye’nin, akan Müslüman kanı üzerinde oynanan oyunlarda daha fazla figüran olmaması gerektiğini dile getirdi.
Ortadoğu’daki zulümlerin kaynağının ABD olduğunu dile getiren Mazlum-Der Genel Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, sözde barış toplantısının sahtekârlıktan başka bir şey olmadığını vurguladı.
“ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR”
ABD’nin Ortadoğu’da kanı durdurmak değil, kendi işgalini meşrulaştırma çabası içinde olduğunu dile getiren Gergerlioğlu, “Annapolis, babasının yanında zalimce katledilen Muhammed Cemal ed Dürre’lerin, evinden ekmek almak için çıkan ve katledilen 8 yaşındaki kız çocuğu İman el-Hams’ların kemiklerini sızlatacak bir buluşmadır. Milyonlarca insanın kanına dünyanın dört bir tarafında girdikleri yetmezmiş gibi yeni bir sahtekârlığa kalkışmaktalar. Tarih boyunca hem zalimlik yapıp hem de göz boyamaya çalışan ve bizler ‘islah edicileriz’ diyenlerin içyüzü hep ortaya çıkmıştır. Filistin halkına rağmen bu göz boyama yeryüzünde fesat çıkarmaktan başka bir işe yaramayacaktır” dedi.
“ALET OLMAYALIM”
Türkiye’nin, akan Müslüman kanı üzerinde oynanan oyunlarda daha fazla figüran olmaması gerektiğini dile getiren Gergerlioğlu, “Ateş sınırında dolaşırsanız ateşin size değmesi çok kolaydır. Hükümet Filistin’de oynanan oyunu görmeli ve piyon olmamalıdır. Uluslararası topluluğu bu zorbalık ve pişkinlik karşısında tavır almaya çağırıyoruz. Dünya’nın kaderi, gözü dönmüş emperyalist ülkelerin eline bırakılamaz.” şeklinde konuştu.
TANRIVERDİ: “BARIŞI İSLÂM BİRLİĞİ GETİRİR”
Eyleme destek veren Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi de, “Ortadoğu’da barış ancak gerçekçi bir İslâm Birliği ile sağlanır.” dedi ve ekledi: “Türkiye’nin medeniyet sınırları Kars’ta, Hakkâri’de, Hatay’da bitmez. Afganistan’a, Ortaya Asya steplerine uzanır. Tarihi yapanların piyonu olmaktan çıkıp, tarihi yapan olmak lazım. Ortadoğu’nun özgürlüğü, kalıcı bir barışa kavuşması, Ortadoğu’nun sahip olduğu medeniyet perspektifini yeniden inşa ederek tüm insanlığa sunmaktan geçer. Bu birlik de İslâm birliğidir.”
