Türk Heyeti Mısır'da!

Türk Heyeti Mısır'da!

Son Dakika: Mısır ile normalleşme kapsamında Türk heyetinin Mayıs ayının başında Kahire'ye gideceği duyurulmuştu Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal ve beraberindeki Türk heyeti Kahire'ye gitti.

Son Dakika: Türkiye, Mısır'da ilk defa seçimle başa gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Abdülfettah es‑Sisi yönetimi ile yeniden normalleşme sürecine girdi.  Ankara'nın Sisi'nin terörist ilan ettiği İhvan-ı Müslimin'in (Müslüman Kardeşler) Türkiye'deki medya kuruluşlarından eleştirilerini yumuşatmasını istemesiyle ilk sinyalin verildiği normalleşmede bugün, Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal ve beraberindeki Türk heyetinin Kahire'ye gitmesiyle resmiyet kazandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek" sözlerini kullanmasının ardından bugün beklenen ziyaret gerçekleşti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve beraberindeki heyet resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gittiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Libya'ya ziyaretiyle aynı zamanda gerçekleşen Kahire ziyareti, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, "Mısırla normalleşme Libya için önemli bir adım" sözlerini de doğrular nitelikte