Tunus: Nahda Partisi Lideri El-Cabali kara para Aklama Şüphesiyle Tutuklandı.

Tunus: Nahda Partisi Lideri El-Cabali kara para Aklama Şüphesiyle Tutuklandı.

Tunus'ta siyasi kriz: Eski başbakan tutuklandı

Avukatının doğruladığına göre, Tunus makamları dün gece Tunus Nahda Partisi'nin eski başbakanı ve lideri Hamadi Jebali'yi kara para aklama suçlamasıyla tutukladı.


İçişleri Bakanlığı'nın tutuklanma haberiyle ilgili Cuma günü basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor, ancak konferansla ilgili ayrıntı verilmedi.

Jabali'nin resmi Facebook sayfası da tutuklandığı haberini yayınladı.
Sousse'deki bir güvenlik gücünün onun ve karısının telefonuna el koyduğunu ve kimliği olmadığını iddia ederek onu bilinmeyen bir yere götürdüğüne dikkat çekti.
"Sayın Hammadi el-Cabali'nin ailesi, bizzat devlet başkanının fiziksel ve psikolojik güvenliğinin tüm sorumluluğunu taşıyor ve sivil toplum ve insan hakları kuruluşlarını bu baskıcı uygulamalara karşı durmaya çağırıyor."
Geçen ay polisin Jebali'nin karısını kısa bir süre tutuklamış ve ardından Afrikalıları belgeleri olmadan çalıştırma ve sahibi olduğu bir fabrikada tehlikeli maddeler bulundurma suçlamasıyla mahkemeye çağırması istenmişti.
2012'de başbakanlık yapan Jebali, önde gelen politikacı Chokri Belaid'in öldürülmesinin ardından yaşanan ciddi bir siyasi krizin ardından 2013'te istifa etmişti.