Trump'dan Çok Konuşulacak İran İtirafı

Trump'dan Çok Konuşulacak İran İtirafı

Trump iran konusunda bir itirafta bulundu

ABD eski Başkanı Donald Trump, ABD'nin 'tarihin en tehlikeli anında' olduğunu söyledi.

Trump, mevcut Amerikan hükümetinin dünyada saygı görmediğini belirterek, ABD'nin 'tarihin en tehlikeli anında' olduğunu söyledi.

Trump, Joe Biden yönetimini eleştirerek, "Bana göre şu anda ülkemiz, tarihinin en tehlikeli dönemini yaşıyor. Dünyamız daha önce hiç bu kadar tehlikede olmamıştı" açıklamasında bulundu.

'BAŞKAN OLSAYDIM RUSYA UKRAYNA'YI İŞGAL EDEMEZDİ'

Donald Trump, küresel arenadaki modern ve güçlü silahların önemine değinerek "Silahlar şimdi daha önce görülmemiş bir seviyede. Bizde var, başkalarında da var. Ama daha önce böylesi şimdiye kadar yoktu" dedi.

Trump, Rusya-Ukrayna savaşına atıfta bulunarak, "Bugün Başkan olsaydım, Rusya Ukrayna'yı işgal edemezdi" ifadesini kullandı.

'ABD'YE SAYGI DUYMUYOR VE KORKMUYORLAR'

Donald Trump, küresel güçlerin ABD'ye karşı tutumuna değinerek, "Çin artık bize saygı duymuyor, İran artık bizden korkmuyor. Rusya, Ukrayna'yı işgal ederek, mevcut ABD yönetiminin ne kadar zayıf ve çaresiz göründüğünü gösterdi" dedi.

'NÜKLEER SİLAHLARIN KULLANIMI FELAKET OLUR'

Trump ayrıca, nükleer silahların kullanılma ihtimalinin korkunç olduğunu belirterek, "Şimdi 'nükleer' kelimesi ortalıkta dolanıyor. Bunu yapamazsınız. Ortaya söylenecek bir kelime değil. Hiç konuşulmadı. Kimse bunu konuşmak istemedi. Nükleer silahların kullanımının dile getirilmesi bir felaket" diye konuştu. (Ajanslar)