Trump Kaşıkcı Davasını Suudi Arabistan'a Karşı Koz Olarak Kullanmış

Trump Kaşıkcı Davasını Suudi Arabistan'a Karşı Koz Olarak Kullanmış

, Trump'ı Kaşıkçı cinayetini Katar ablukasını sona erdirmesi için krallığa baskı yapmak için bir araç olarak kullanmaya çağırdığını ifade ediyor.

NEW YORK (Reuters) - Eski ABD Başkanı Donald Trump için bağış toplayan Tom Barrack, Perşembe günü yurtdışında yasadışı istihdam davası sırasında verdiği ifadede, Trump'ı başkanken Suudi gazeteci Jamal Khashoggi'nin öldürülmesini bir araç olarak kullanmaya çalıştığını söyledi. Trump'ın amacının Katar'a uygulanan yaptırımları sona erdirmek için çalıştığı bildirildi.


75 yaşındaki Barak, Suudi Arabistan'ın ajanı olarak hareket etmekle suçlanmıyor, ancak krallık ve BAE yakın müttefikler. Orta Doğu'daki yetkililerle olan ilişkilerinin, şimdi Digital Bridge olarak bilinen bir özel sermaye şirketi olan Colony Capital'i yönetme çalışmaları bağlamında olduğunu söyleyerek masumiyetini dile getirdi.
Barak'ın bugün, Perşembe günü ifadesinin dördüncü gününde, Barak, Kaşıkçı'nın Türkiye'deki Suudi konsolosluğunda öldürülmesinin ardından Ekim 2018'de Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, dönemin cumhurbaşkanını olayın yol açtığı küresel öfkeyi kullanmaya çağırdığını söyledi. "Bu aptalca kuşatmayı kaldırmak için bir araç olarak. kullanmaya çalıştık dedi.