The Intercept: ABD Savaşın Bitmesini İstemiyor

The Intercept: ABD Savaşın Bitmesini İstemiyor

The Intercept: İyimser atmosfere rağmen Washington, Yemen'deki savaşı bitirmek istemiyor

Amerikan " Intercept " internet sitesi Yemen dosyasını ve 8 yıllık savaşı ele alarak ABD'nin barış görüşmelerini engelleme girişimine işaret etti.

Web sitesi, "doğrudan veya dolaylı olarak ilgili tüm tarafların Yemen'deki savaşı durdurmak istediğine" dikkat çekti.

Ateşkesin bir yıldan fazla sürdüğünü ve barış görüşmelerinin tutuklu değişimi ve diğer olumlu dönüşümler de dahil olmak üzere "gerçek bir ivmeyle ilerlediğini" sözlerine ekledi ve "ABD'nin savaşın bitmesini istemediğine" işaret etti. Ajanları arenada bir darbe yediler. Sonuç olarak, kötü bir müzakere pozisyonundalar dedi

Amerikan sitesi, satır aralarını okurken, ABD'nin barış görüşmelerini engellemeye çalıştığının göründüğünü açıkladı

ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking ise müzakereler hakkında karamsar yorumlarda bulunarak, "Yemen'de yaklaşık sekiz yıldır devam eden çatışma nedeniyle bir gecede kalıcı bir çözüm olmasını beklemediğini" söyledi

Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey başkanı Mehdi Al-Mashat , Amerika Birleşik Devletleri'nin "çözüm istemediğini ve Yemenli çalışanlara maaş ödenmesini istemediğini" defalarca doğruladı .

Al-Mashat, "Sana'a, insani soruna hızlı çözümlere ulaşmaktan kaçındıktan sonra birçok şirketi Amerikan davranışına karşı uyardı" dedi.

Amerikan " Responsible Statecraft " web sitesi daha önce " Washington'un (Yemen'deki) savaşta önemli bir rol oynadığını ve savaşı uzatmada önemli bir rol oynadığını" belirtmişti .

KaynakTEVHİDHABER