The Guardian: Amerika Toplumu Irkçılık Üzerine İnşa Edilmiş Bir Toplum

The Guardian: Amerika Toplumu Irkçılık Üzerine İnşa Edilmiş Bir Toplum

Guardian gazetesi Amerikan toplumunun "ırkçılık temeli" üzerine kurulduğunu iddia ediyor ve Anayasa'nın kendisinin "beyaz üstünlüğü iddialarına verilen ödünlerle dolu" olduğunu belirtiyor.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İngiliz gazetesi The Guardian , Amerika Birleşik Devletleri'nin "ırkçı bir toplumsal sözleşme üzerine kurulduğunu ve onu yırtıp yeniden başlamanın zamanının geldiğini" söyledi.

Gazete, "İç Savaştan , 6 Ocak 2021'de Capitol'ün fırtınasına kadar, beyaz milliyetçilerin demokratik yenilgiye tepkisi, Amerikan kurumlarını ve ulusal sözleşmeleri yok etmeye çalışmak oldu ve buna müsamaha göstermemeliyiz" dedi.

Gazete, "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki mevcut toplumsal sözleşmenin derin değerlerin, büyük umutların ve ideallerin bir ifadesi olmadığına" işaret ederek, "beyaz üstünlükçülere verilen uzun bir dizi tavizin sonucu" olduğunu da sözlerine ekledi.

Gazete, "Anayasanın kendisinin adaleti tesis etmeye ve özgürlüğü güvence altına almaya çalışan yönetim belgesi olduğuna ve siyahların aşağı statüsünü resmileştiren genç ulusa dayanan beyaz üstünlüğü iddialarına tavizveren bir belge olduğuna" dikkat çekti.

Anayasal Maddeler şu sorunu ortaya koyuyordu: “Sözleşme hukukunda, taraflardan birinin iyi niyetle akdetmemesi veya taraflardan birinin sözleşmeyi ihlal edip karşılıklı yükümlülüklerinden cayması halinde, sözleşmenin hükümsüz ve hükümsüz olduğu kabul edilir. kötü niyet ve kamu yararına herhangi bir sadakat için ”, “Neden eski çerçevelere bağlı kalalım?”

Gazete, "Cevap hayır, hayallerimizi boğmak ve ilkelerimizden taviz vermek zorunda değiliz. Artık yeni ve temelde farklı bir toplumsal sözleşme oluşturabiliriz" diye ekledi.

Haziran ayında NPR tarafından yayınlanan yeni bir araştırmanın, " Amerika Birleşik Devletleri'nde beyazlar ve siyahlar arasındaki ekonomik uçurumun , birçok kişinin inandığının aksine, şu anda genişlemekte olduğunu" söylemesi dikkat çekicidir .

Çalışma, "Geçen yüzyılda siyah Amerikalıların beyaz Amerikalılarla arasındaki servet farkını kapatma yolunda hızla ilerlediği görülse bile, o zamandan bu yana ilerleme yavaşladı. 1980'lerden itibaren fark artmaya başladı."