Terörist Başına Sahip Çıktılar !
Son günlerde basına yansıyan Apo'nun zehirlenmesi iddialarına karşı, DTP üyeleri birleşti ve terörist başı Öcalan'a sahip çıktılar.
Burası Türkiye. 25000 insanın katili teröristbaşı Abdullah Öcalan ikiyüzlü Avrupa ülkelerinin kendisine sahip çıkması sayesinde cezaevinde keyif sürüyor. Aslında o siyasetini cezaevinden sürdürüyor. Hemde kendi siyasetini yürütmekten aciz Türkiye'nin gözleri önünde.
Son günlerde basına yansıyan Apo'nun zehirlenmesi iddialarına karşı, kapatılan HADEP'in devamı olarak kurulan DTP üyeleri birleşti ve teröristbaşı Öcalan'a sahip çıktılar.
Demokratik Toplum Partisi (DTP)"li 54 belediye başkanı, Teröristbaşı Abdullah Öcalan"ın zehirlenme iddialarına karşılık toplumda gerilim yaratılmasına engel olmak için bağımsız bir kurulun tetkik yapması gerektiğini belirterek, hükümeti sorumlu davranmaya çağırdı.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti"nde basın toplantısı düzenleyen DTP"li 54 belediye başkanları, son dönem yaşanan olaylardan duydukları kaygıları dile getirerek, ortak açıklama yaptı.
Başkanlar adına hazırlanan ortak metni Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir okudu. Baydemir, bölgede ve ülkede mevcut gerilimi düşüreceğini umut ettikleri ve ilan edilmesi için çaba sarf ettikleri tek taraflı ateşkesin halen sürdüğü bir dönemde Öcalan"ın uzun vadeye yayılacak şekilde zehirlendiğine dair kamuoyuna yansıyan bilgilerin var olan gerilimi bambaşka bir boyuta taşıdığını söyledi. Baydemir, "Kuşkusuz böyle bir teşebbüste bulunulmuşsa, durum can güvenliği devletin sorumluluğu altında olan bir kişinin yaşam hakkı ihlalinin yanı sıra başka bir anlam ifade edecektir. Böylesi bir durum sonuç itibariyle Türkiye"nin iç barışına, toplumsal huzuruna yapılmış tehlikeli ve art niyetli bir müdahale anlamını taşıyacaktır" dedi.
Şu ana kadar hükümet ve ilgili kurumların iddialara yaklaşımını durumun ciddiyetinin yeterince algılanmadığını ifade eden Baydemir, toplumda kırılmalar yaratabilecek bu tür hassas durumların tüm şüpheleri ortadan kaldıracak bir kurumsal ciddiyet ile ele alınması gerektiğini düşündüklerini bildirdi. Türkiye toplumunun zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Baydemir, "Tüm toplumsal kesimler son derece hassaslaşmış bir durumdadır. İvedilikle Türk Tabipler Birliği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı gibi bağımsız kurumlardan oluşan bir kurulun mevcut iddialar hakkında acilen bir araştırma yapıp sonuçlarını kamuoyuna açıklaması gerektiğini düşünüyoruz. Bağımsız bir kurulun çalışmalarını yürütebilmesi başta hükümet ve ilgili diğer kurumların sorumluluğundadır" diye konuştu.
Toplum olarak içine sürüklenmekte oldukları bu akıl tutulmasına ve Türkiye"nin geleceğinin karatılmasına izin vermemek gerektiğini ifade eden Osman Baydemir, 54 Belediye Başkanı olarak bunun için sağduyulu, barışçıl çaba ve girişimlerini sürdüreceklerini bildirdi.
