Terör Örgütü İŞİD'e Para Toplayan  Kişilere Operasyon

Terör Örgütü İŞİD'e Para Toplayan Kişilere Operasyon

Tekfirci terör örgütüne maddi yardım yapan kişilere operasyon düzenlendi

İstanbul'da, WhatsApp üzerinden IŞİD’e göndermek üzere para topladıkları iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, WhatsApp üzerinden “Allah Yolunda” adıyla açılan grupta, Rojava’da bulunan HOL Kampı’ndaki IŞİD mensuplarına ulaştırılmak üzere çeşitli örgütsel terimler kullanılarak para toplama faaliyetlerinin yapıldığı, örgüte finansman sağlandığı tespit edildi.

Anka’nın haberine göre yapılan çalışmalarda, IŞİD için para toplayan 7 kişinin İstanbul’da ikamet ettiği belirlendi. Bunlardan birinin daha önce terörizmin finansmanı kapsamında adli işlem gördüğü ve yargılanmasının devam ettiği ortaya çıktı.

Şüphelilerin HTS kayıtlarında çok sayıda örgüt üyeliğinden işlem gören kişiyle görüştüğü, Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) alınan banka hesap hareketlerinde örgütsel terimli işlem açıklamalarıyla para transferlerinin olduğu ve aralarında para transfer kaydı bulunan kişilerin birkaçıyla ortak şüpheli para hareketlerinin olduğu tespit edildi.

Şüphelilere yönelik bugün Tuzla, Bahçelievler, Beyoğlu, Pendik, Üsküdar, Kağıthane ve Avcılar’ da eş zamanlı operasyon düzenlendi, 7 şüpheli de gözaltına alındı.