Terör Destekcisi HDP'den İran Açıklaması Geldi

Terör Destekcisi HDP'den İran Açıklaması Geldi

HDP sözcüsü Ebru Günay, İran'da kamera önünde vefat eden Mahsa Amini için yapıldığı iddia edilen protestolara ilişkin, "İsyanınız isyanımızdır diyoruz. ‘Jin, Jiyan, Azadi’ sloganlarıyla biz de eylemlere ses veriyoruz" dedi.

HDP Parti sözcüsü Ebru Günay, kendilerine verilen rol icabı, HDP Genel Merkezi'nde İran'daki son durumla ilgili 'açıklamalarda' bulundu.

Günay, İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'yi 'başörtüsü yasaklarına uymadığı' gerekçesiyle irşad merkezine gönderilmesinden sonra kamera önünde vefat etmesi ile başlatılan gösterilerle ilgili, "İran'dan yükselen kadın isyanını destekliyoruz ve 'isyanınız isyanımızdır' diyoruz. İran'ın sokaklarında yankılanan ‘Jin, Jiyan, Azadi’ sloganlarıyla biz de ‘Jin, Jiyan, Azadi’ diyerek eylemlere ses veriyoruz. Direnişlerine ‘Jin, Jiyan, Azadi’ diyerek selam gönderiyoruz" diye konuştu.

Günay açıklamasında şunları söyledi:

"Halkların Demokratik Partisi olarak Mahsa Amini'nin, İran'ın despot ahlak polisleri tarafından katledilmesini şiddetle kınıyoruz ve 'öldürülen kadın isyan gerekçesidir' demeye devam ediyoruz. İran başta olmak üzere erkek egemenliğini, erkek şiddetini kendi diktasını ayakta tutmak için kadınların iradesinin ve bedenin denetlenmesini, kadın düşmanlığını, kıyafet ve örtük kuralları ile hapsedilmesini, saçının bir teli görüldü denilerek onlarca kadının katledilmesini asla kabul etmiyoruz. İran'dan yükselen kadın isyanını destekliyoruz ve isyanınız isyanımızdır diyoruz. Bu mücadele hepimizin ortak özgürlük mücadelesidir çünkü kadın düşmanı bu zihniyeti bizler çok iyi biliyoruz. Kadınların hakları ve yaşamlarını gasp ederek ayakta durmaya çalışan erkek egemen sisteme karşıyız ve tüm kadın cinayetlerinin de hesabını sormaya devam edecek ve bir kez daha, buradan, mücadele ettiğimiz her yerden, İran’ın sokaklarında yankılanan ‘Jin, Jiyan, Azadi’ sloganlarına biz de ‘Jin Jiyan Azadi’ diyerek ses veriyoruz, eylemlerine, direnişlerine selam gönderiyoruz."

HDP'nin yaptığı açıklamalar ile kime şirin görünmeye çalıştığı ve hangi emperyal güçlere göz kırptığı artık bilinen bir gerçektir. HDP'nin de son 'açıklamasıyla' bir kez daha İran'daki olayların arkasında kimlerin olduğu ayan-beyan kendini göstermiştir. (Hürseda Haber)