Tekfirci Terörü Sürüyor

Tekfirci Terörü Sürüyor

Suriye'nin kuzeyinde cezaevi kuşatması sürüyor. Perşembe gününden bu yana devam eden çatışmalarda IŞİD terör örgütünün çocukları kalkan olarak kullandığı kaydedildi.

Tekfirci terör örgütü IŞİD’in Suriye'nin kuzeyinde militanlarının tutulduğu SDG kontrolündeki hapishaneye saldırmasıyla başlayan çatışmalarda teröristlerin yüzlerce çocuğu canlı kalkan olarak kullandığı belirtiliyor.

Kuşatmanın 5. gününde IŞİD'liler, çocuk tutukluların tutulduğu yatakhanelere giderek 700 kadar çocuğu kendi bulundukları bölgeye getirdi. Bu çocukların en gencinin 12 yaşında olduğu belirtildi.

The Guardian'ın aktardığına göre tekfirci teröristler, çocukları yanlarına almalarının Haseke'deki hapishaneyi kuşatan SDG güçlerinin saldırmasını önlemesini umuyor.

SDG, çatışmalarda bazı çocuk tutukluların öldüğünü veya yaralandığını belirtirken; Save The Children grubu tekrar ülkelere çocukları geri almaları için çağrıda bulundu. Birçok ülke, IŞİD'e katılan çocuklara veya aileleri IŞİD'e katılan çocuklara vatandaşlıklarını geri vermemişti.

Tekfirci IŞİD'in saldırılarına karşı direnen SDG liderliğindeki güçler, Perşembe gününden bu yana Haseke kentinde IŞİD militanları ile çatışıyor.

IŞİD'in Gerwan Hapishanesi'ne yönelik saldırısı, grubun üç yıl önce Suriye'deki yenilgisinden bu yana gerçekleştirdiği en büyük saldırılardan birisi.(Ajanslar)