"Tekfir, İslam Ümmeti Arasında Savaş Çıkarmak için Kullanılan Bir Silahtır"

"Tekfir, İslam Ümmeti Arasında Savaş Çıkarmak için Kullanılan Bir Silahtır"

'Tekfir, İslam Ümmeti arasında savaş yaratmak için düşmanın silahıdır'

Dünya İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Hemit Şehriyari, “Kur’an’a tevessül, birlik ve izzetin anahtarıdır” adlı özel toplantıda, düşmanların İslam dinleri arasında tefrika çıkarma girişimlerine karşı uyarıda bulunarak şöyle dedi: Bugün kimileri İslam’ın birliğini zedeleyerek, düşmanın İslam ümmeti arasında tefrika çıkarma ve kan dökme aracı olan tekfirciliği bazı İslam mezheplerine karşı kullanıyor.

Toplantıda konuşan Ehli Sünnet Cuma imamlarından Mamusta Şeyh Aziz Babai de Kuran’ın Müslümanlar ile İslam mezhepleri arasındaki birlik ve beraberlikteki rolüne vurgu yaparak, İslam düşmanlarının Kuran’ı insanların hayatından çıkarmak istediğini, bu komplonun karşısında durmak gerektiğini vurguladı.
Dünya Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud ise toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin halkına yönelik zulümlere atıfta bulunarak, “Filistin halkı tüm sorunlarına rağmen Mescid-i Aksa’ya gidip bu camide namaz kılarak Kur’anın tavsiyelerine uyuyorlar ve diğer ülkelerdeki Müslümanların mazlum Filistin halkının bu davranışını örnek alması gerekiyor.”diye kaydetti. (Ajanslar)