Taliban'dan  Washington'a Çağrı

Taliban'dan Washington'a Çağrı

Taliban Washington'a Afganistan'ın fonlarını serbest bırakma çağrısında bulundu

Taliban, Katar'ın başkenti Doha'da iki gün süren görüşmelerin ardından ABD'ye dondurduğu milyarlarca doları serbest bırakma çağrısını yineledi.

Hareket ayrıca, Taliban'ın dışişleri bakanı Amir Khan Muttaki'nin başkanlığında ABD'nin Afganistan özel elçisi Tom West ile yaptığı görüşmelerde Afganistan'ı kara listeden çıkaramaya çağırdı.
Washington'un Afgan Merkez Bankası'nın yaklaşık 10 milyar dolarlık varlığını dondurmasından sonra Kabil'deki krizin şiddetlenmesi ve Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun ülkeyi finanse etmesinin askıya alınmasıyla ekonomik kriz derinleşti
Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi, konuyla ilgili arttığı bir tweet'te şunları yazdı: "İki heyet, gerekli bankacılık ve nakit olanaklarını sağlamanın yanı sıra siyasi, ekonomik, insani, sağlık, eğitim ve güvenlik konularını görüştü. "
Başka bir bağlamda, Birleşmiş Milletler bugün Afgan ailelere yılda 300 milyon dolar nakit sağlayan bir programın ülkede artan yoksulluğu azaltmanın en iyi yolu olduğunu duyurdu.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, ülkenin önümüzdeki 13 ay için sosyal ve ekonomik beklentilerinin "endişe verici" olduğunu söyledi ve kadınların çalışmasına ilişkin kısıtlamalar kaldırılmadıkça Afgan ekonomisinin yakında büyümeye başlamayacak açıklamsını yaptı

Kaynak:Haber Kaynağı