Taliban  Sözcüsü: IŞİD, Afganistan için Büyük bir Tehdit Oluşturmuyor

Taliban Sözcüsü: IŞİD, Afganistan için Büyük bir Tehdit Oluşturmuyor

Taliban Sözcüsü: IŞID artık bizim için tehdit değill

Afgan geçici hükümeti sözcüsü Zabihullah Mücahid, hükümete bağlı güvenlik güçlerinin İslam "IŞİD'i ortadan kaldırmayı başardığını belirterek, bir yıl önceki gibi artık büyük bir tehdit oluşturmadığına dikkat çekti.

Afgan haber ajansı Khaama'ya göre Mücahid, "Amerika'nın Sesi" ile yaptığı bir röportajda, Afgan güvenlik güçlerinin "Ağustos 2021'den bu yana 1.600 ila 1.700 IŞİD savaşçısını tutuklayıp hapse attığını ve 1.100'den fazla kişiyi öldürdüğünü" belirtti.

Zabihullah Mücahid'in açıklamaları, Taliban'ın genellikle ülkedeki "İslam Devleti Örgütü - Horasan Eyaleti" militanlarının varlığını ve tehdidini hafife aldığı bir dönemde geldi.

Zabul, Kunar ve Cevzcan vilayetleri de dahil olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD sığınaklarının imha edildiğini sözlerine ekleyen Bakan, önceki hükümetlerin ağırlıklı olarak "IŞID Örgütü - Horasan Eyaleti" savaşçılarını desteklediğine dikkat çekti.

Üst düzey Amerikalı general ve ABD Merkez Komutanlığı komutanı Michael Korella geçtiğimiz günlerde Kongre'de konuşurken IŞİD'in bugün Afganistan'dakinden daha güçlü olduğunu iddia etti.

ABD'li general, Afganistan'da 4.000'inin Tacikistan sınırına yakın konuşlanmış olduğu en az 6.500 IŞİD savaşçısı olduğunu belirtti.

Ancak Mücahid, IŞİD Teröristlerinin bastırıldığını ve sayılarının çoktan düştüğünü söyleyerek ABD'li generalin iddialarını yalanladı.

Kabil'de Dışişleri Bakanlığı yakınlarında düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği, 12'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıyı terör örgütü örgütü üstlenmişti .

Kaynak: TEVHİDHABER