Taliban  : 16 Ülke İle Temas Halindeyiz

Taliban : 16 Ülke İle Temas Halindeyiz

Taliban: 16 ülkeyle diplomatik ilişkilerimiz var

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Doha, Katar'daki Taliban siyasi ofisinin başkanı bir röportajda, grubun hükümetinin 16'dan fazla ülke ile ilişkileri olduğunu söyledi.

ISNA'ya göre, Taliban'ın Katar'ın Doha kentindeki siyasi ofisinin başkanı Sohail Shaheen Sputnik haber ajansına şunları söyledi: Afganistan'daki mevcut geçici Taliban hükümetinin Rusya dahil 16'dan fazla ülke ile resmi ilişkileri var.

Şahin, "Bunlar diplomatlarımızı ağırlayan ülkeler ve aslında onlarla diplomatik ilişkilerimiz var, ancak şimdiye kadar bu, ilişkilerin kurulmasına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadan yapıldı. Rusya da bu ülkelerden biridir. Bu ülkelerin bazılarının Kabil'de büyükelçilikleri var.

Geçen yıl, Amerikan birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi ve ABD tarafından desteklenen önceki hükümetin düşmesinden sonra, Afganistan'da Taliban liderliğindeki geçici bir hükümet kuruldu. Afganistan'da Taliban'ın iktidara gelmesi, Afganistan'ı insani bir krizin eşiğine getirecek şekilde bu ülkede ekonomik kaos ve gıda sıkıntısı gibi sorunlara neden oldu.

Bu gelişmelerden sonra binlerce Afgan, Taliban'ın eylemlerinden, insan hakları ihlallerinin ortaya çıkmasından, kadın ve kızların özgürlüklerinden yoksun bırakılmasından korktukları için bu ülkeden kaçtı.