Tahran: İsrail ve Batı İran'ı Bölmeyi Amaçlıyor

Tahran: İsrail ve Batı İran'ı Bölmeyi Amaçlıyor

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdollahian, Izeh kentindeki terör saldırısından sonra, "İsrail" ve Batılı istihbarat servislerinin "bir iç savaş ve İran'ın yıkılması ve parçalanması için planlar yaptığını" söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdollahian Perşembe günü "İsrail"i ve Batılı istihbarat servislerini, güneybatıdaki İzeh şehrinde yedi kişinin öldürülmesinden bir gün sonra İran'ı bölmeyi ve içinde bir iç savaş başlatmayı planlamakla suçladı.

Amir Abdollahian Twitter'da şunları yazdı: "Bir iç savaş ve İran'ın yok edilmesi ve parçalanması için planlar hazırlayan çeşitli güvenlik teşkilatları, İsrail ve bazı Batılı politikacılar İran'ın Libya veya Sudan olmadığını bilmeli." dedi

İran dışişleri bakanı, İranlıların bu tür planlara aldanmayacağını sözlerine ekledi.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami , dün yaptığı açıklamada, "Bugün İran, kendi halkına karşı büyük bir komploya tanık oluyor. "

Tümgeneral Selami, yaptığı konuşmada, "İran düşmanlarının bugün şehitler savaşına yöneldiğini" belirterek, "Dünyanın bütün şeytanları Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, Siyonist oluşum, Suudi Arabistan ve diğerleri İran'a karşı toplandı. dedi

İran