Suudiler Yalanlarını İtiraf Etmek Zorunda Kaldı

Suudiler Yalanlarını İtiraf Etmek Zorunda Kaldı

Suudi koalisyonu sözcüsü, Yemenlilere ait olduğunu iddia ettikleri videonun bir Amerikan filminden alıntı olduğunu itiraf etmek zorunda kaldı.

Mart 2015’ten beri Yemen’e saldıran Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri, kısa bir süre önce bir video yayımlayarak bunun Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusuna ait bir silah deposu olduğunu iddia etmişti.

Suudilerin bu iddiasından birkaç saat sonra yayımlanan videonun bir Amerikan filminden alıntı olduğu ortaya çıkarıldı.

Suudileri alay konusu yapan bu yalanın ortaya çıkması üzerine Suudi Koalisyonu sözcüsü Yemen’de destekledikleri Mansur Hadi hükümeti yetkilileriyle birlikte bir basın toplantısı yaparak bir önceki açıklamanın yalan olduğunu itiraf etti.

Suudi Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki daha önce yaptığı açıklamada söz konusu görüntüleri yayımlayarak bunun Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun Hudey’de ilindeki bir silah deposu olduğunu öne sürmüş ve Yemen ordusuna dışarıdan balistik füzeler getirildiğini iddia etmişti.

Turki el-Maliki önceki açıklamasını yalanlayan ikinci açıklamasında ise söz konusu videonun kendilerine yanlış bir şekilde ulaştırıldığını belirterek kaynaklarını suçlamış ve kendilerinin bu konuda şeffaf davrandıklarını öne sürmüştü.

Sana Hükümeti yetkililerinden Muhammed Abdusselam, ise Suudi koalisyonu sözcüsü Turki Maliki’nin açıklamasından sonra “Bu büyük bir skandaldır, Suudi koalisyonu sözcüsü bir Amerikan filminden aldığı görüntüleri yayımlayarak bunun Hudeyde’de Ensarullah’a ait bir füze üssü olduğunu iddia ediyor” demişti.