Suudi Veliaht Prensinden   Güney Kore Adımı

Suudi Veliaht Prensinden Güney Kore Adımı

Suudi Veliaht Prensi ve Güney Kore Devlet Başkanı, askeri işbirliğinin derinleştirilmesi, nükleer santrallerin kurulması ve Yemen bölgesindeki gelişmeleri görüştü.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Riyad - (dpa) - Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in başkanlığında bugün Salı günü Suudi-Güney Kore zirvesi yapıldı.

Özel kaynaklar Alman Haber Ajansı'na (dpa) yaptığı açıklamada, görüşmelerin iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin ufkunu genişletmeye ve Suudi-Kore Askeri İşbirliği Komitesi aracılığıyla Riyad'ın Kore teçhizat ve silahlarına olan ihtiyaçlarını incelemeye ve ayrıca Suudi Arabistan'da ikili işbirliğini güçlendirmeye odaklandığını söyledi.

Suudi Askeri Endüstriler Kurumu'nun daha önce Kore'deki "Hanwha" Grubuna bağlı üç şirketle Krallık'taki askeri endüstrileri yerelleştirmek için bir mutabakat zaptı imzalamış olması dikkat çekici olarak nitelendirildi

Kaynaklar, görüşmelerde nükleer santral inşa etme projesinin uygulanması için işbirliğinin ele alındığına dikkat çekerek, Daejeon'daki Kore Atom Enerjisi Araştırma Enstitüsü ile Suudi Arabistan'daki "Akıllı" nükleer reaktör için mühendislik tasarımları hazırlamak için ortak bir proje yaptıklarına dikkat çekti. İki ülke arasında Reaktör çekirdeği, akışkan sistem tasarımı, mekanik tasarım, makine etkileşim tasarımı ve SMART reaktör teknolojisinin güvenlik analizi tasarımında uzmanlaşmış programlar dahil olmak üzere nükleer enerjinin çeşitli alanlarında yoğun eğitim programları. gerçekleştirilecek

Güney Kore cumhurbaşkanı, bu hafta Mısır'a yapacağı ziyaretle sona erecek olan turun bir parçası olarak bugün erken saatlerde BAE'den Riyad'a geldi.