Suudi Savaş Uçakları  Hastaneyi Vurdu

Suudi Savaş Uçakları Hastaneyi Vurdu

TAHRAN, 13 Ocak (MNA) – Suadi liderliğindeki koalisyona ait savaş uçakları, Yemen'in Sana'a ve el-Hudaydah eyaletlerindeki yerleşim bölgelerine yeni hava saldırıları düzenleyerek en az iki sivili öldürdü.

TERCÜME HABER - TEVHİDHABER

Cuma günü erken saatlerde, Yemen'in al-Masirah TV kanalı, Suudi liderliğindeki savaş uçaklarının Sana'a'nın Sanhan bölgesindeki bölgeleri hedef aldığını ve oradaki bir hastaneye zarar verdiğini bildirdi.

Kazada ikisi ağır olmak üzere dört hastane çalışanı yaralandı.

Ayrı bir al-Masirah raporuna göre, Hudaydah'ın el-Garrahi bölgesine benzer hava saldırıları da iki Yemenlinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Suudi Arabistan, Mart 2015'te bazı müttefik devletleriyle işbirliği içinde ve ABD ile birkaç Batılı devletin silah ve lojistik desteğiyle güney komşusuna karşı yıkıcı bir askeri saldırı başlattı.

Amaç, eski Riyad destekli rejimi yeniden iktidara getirmek ve Yemen'de etkin bir hükümetin yokluğunda devlet işlerini yürüten halkçı Ensarullah hareketini ezmekti.

Savaş, on binlerce Yemenliyi öldürmesine ve tüm Yemen'i dünyanın en kötü insani krizinin sahnesine çevirmesine rağmen, tüm hedeflerinden çekinerek durdu.