Suudi Petrol Tankeri Yemen Petrölünü Yağmaladı

Suudi Petrol Tankeri Yemen Petrölünü Yağmaladı

Yemen kaynakları, petrol tankeri "ISABELLA"nın yeni miktarlarda Yemen ham petrolünü yağmalamak için Suudi Ras Tanura limanından gelen Shabwa vilayetindeki Al-Nashima limanına vardığını doğruladı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemen Petrol Bakanlığı'ndan bir kaynak Al Masirah'a geminin Salı akşamı geç geldiğini ve yaklaşık bir milyon varil de dahil olmak üzere 100.000 tondan fazla yağmalanmış Yemen ham petrolünün gemiye boşaltılacağını söyledi.

Al- Nashima limanında "Isabella" gemisine boşaltılacak olan yağmalanan petrolün değerinin, tüm devlet çalışanlarının bir aylık maaşlarını kapsayan 114 milyon dolara ulaştığını belirtti.

"Golf Aetos" gemisi , uluslararası borsadaki petrol fiyatlarına göre tahmini değeri 44 milyon dolar olan 400.000 varilden fazla Yemen ham petrolünü yağmaladıktan sonra Shabwa vilayetindeki Radhum limanından ayrıldı.

"Golf Aetos" gemisi, Emirlikler'den gelen Radhum limanına birkaç gün önce geldi.

"Apolitariz" tankerinde yağmalanan bu Yemen petrolü miktarı, Cumhuriyet genelinde iki aydan fazla çalışanların maaşlarını karşılamaya yetiyor.

Yemen petrolünün organize yağmalanması, Yemenlilerin, biri maaş kesintisi olmak üzere, saldırganlık ve kuşatma sonucu birden fazla krizle karşı karşıya kaldığı bir dönemde gerçekleşti.

Gözlemciler, Yemen petrolünün koalisyon ve onun paralı askerleri veya işbirlikçi ülkeler tarafından yağmalanmasının, işgali ve paralı askerlerini petrolün kaderini bilmek için yasal ve popüler hesap verebilirliğe iten Yemen halkına karşı ciddi ve organize bir ekonomik suç olduğuna inanıyor.