Suudi Koalisyon Sürekli Ateşkesi İhlal Ediyor

Suudi Koalisyon Sürekli Ateşkesi İhlal Ediyor

Hudeyde'de ABD-Suudi Saldırganlığının 50 Kaydedilmiş İhlali kayda geçti

Yemenli bir kaynak, ihlallerin bir sızma girişimi, casus uçaklarla yedi hava saldırısı başlatma, Al-Jabalyah ve Hays'ta yeni tahkimatlar geliştirmenin yanı sıra Hays, Al-Jabalya ve Maqbna'da 17 casus uçağı uçurmayı içerdiğine dikkat çekti.


Suudi liderliğindeki saldırganlık, Aralık 2018'de İsveç'te BM destekli barış müzakereleri sırasında savaşan taraflar arasında varılan BM destekli anlaşmayı günlük olarak ihlal ediyor

Anlaşma . Hudeyde ve , Salif ve Ras Issa limanları, kuvvetlerin yeniden konuşlandırılması, limanların güvenliği, Birleşmiş Milletler başkanlığında ortak Yeniden Yerleşim Koordinasyon Komitesinin kurulması ve liman gelirlerinin kamu hizmeti maaş ödemelerini desteklemek için kullanılmasını içeriyor

Hudeyde'deki saldırgan güçlerin sürekli ihlalleri, saldırganlığı ve Yemen halkına karşı işlediği suçları tanımlayan uluslararası bir sessizliğin ışığında ortaya çıkıyor.

Reuters'in bildirdiğine göre, BM Yemen özel elçisi Hans Grundberg, iki aylık ateşkesin uzayılabileceğini açıklamıştı


Anlaşma, sınır ötesi saldırılar da dahil olmak üzere saldırgan askeri operasyonların durdurulmasını ve yakıt yüklü gemilerin Yemen'in cankurtaran halatı Al-Hudaydah limanına ve başkent Sana'daki havaalanına giriş ve çıkış yapan ticari uçuşlara "bölgede önceden belirlenmiş hedeflere" girmesine izin verilmesini öngörüyor. "

ABD ve bölgesel müttefikleri tarafından desteklenen Suudi Arabistan, eski Yemen cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansour Hadi hükümetini tekrar iktidara getirme hedefini iddia ederek Mart 2015'te Yemen'e savaş başlattı.

Savaş yüzbinlerce Yemenliyi öldürdü ve milyonlarcasını daha yerinden etti. Ayrıca Yemen'in altyapısını yok etti

Kaynak:Haber Kaynağı