Suudi Koalisyon  Hastane Çevresini Vurdu

Suudi Koalisyon Hastane Çevresini Vurdu

Sana'nın güneyindeki 48'inci Hastane'nin 4 çalışanı, Suudi koalisyon uçaklarının çevresini iki baskınla hedef alması sonucu hastalar arasında paniğe kapıldı.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Bugün , Suudi koalisyon savaş uçakları Yemen'in başkenti Sana'a'nın güneyinde iki baskınla "48 Hastanesi" çevresini hedef aldı.

Bölge kaynakları Saada kentinde tahrif eden bir alanda su depolarına saldırması da dahil olmak üzere, baskınların hastaneye zarar verdiğini ve hastalar arasında panik yarattığını bildirdi.

Ayrıca Yemen'in başkentinin güneyindeki Al-Sawad bölgesindeki hastanenin çevresine düzenlenen iki saldırı sonucu 48 hastane personelinden 2'si ağır olmak üzere 4'ü yaralandı.

Koalisyon savaş uçakları ayrıca, Saada şehrinin güneyindeki Al-Abdin ve sınır Razih ilçesindeki Bani Ma'in bölgelerindeki iletişim ağlarınıhedef aldı.

Yemen'in Sanaa'daki Su ve Çevre Bakanlığı'nın Çarşamba günü Suudi koalisyon uçaklarının valilik merkezine içme suyu sağlayan Saada kentindeki Tummus saha tanklarını hedef almasını kınadı

Su Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Ülkenin kuzeyindeki Saada kentindeki su projelerinin sistematik olarak üç baskınla hedef alınması, uluslararası ve insani normlara, tüzüklere ve tüzüklere aykırı tam teşekküllü bir suçtur. dedi

Kaynak:Haber Kaynağı