Suudi Koalisyon 2 Ayda   149  Can Aldı

Suudi Koalisyon 2 Ayda 149 Can Aldı

Yemen'in Saada kentinde son iki ayda Suudi Arabistan'ın düzenlediği saldırılarda 149 kişi öldü ve yaralandı.

Yemenli sağlık kaynakları, Suudi Arabistan'ın Saada vilayetindeki sınır kasabası "Shada"ya düzenlediği saldırılarda 149 Yemenlinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Al-Masirah ağından alıntı yapan ISNA'ya göre, "Razeh" hastanesinin başkanı "Abdullah Masra", Suudi Arabistan'ın Shoda kentine Ocak ayında düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralı sayısının 83, Şubat ayında ise 66 olduğunu açıkladı.

Bu bağlamda Razeh Sağlık Departmanı, Yemen kuşatmasının devam etmesi nedeniyle, esas olarak ekipman, ilaç ve uzman eksikliğinden muzdarip olan sekiz yıllık saldırganlık sırasında bu duruma dayanmasının hastanenin kapasitesinin ötesinde olduğunu açıkladı.

Moser, bu konuda şunları söyledi: Ciddi vakaların çoğu Saada vilayetindeki hastanelere sevk edildi ve bazıları da bazı tıbbi hizmetlerin eksikliği nedeniyle Sana'a hastanelerine sevk edildi.

Razeh hastanesinin durumunu üzücü olarak nitelendirerek, Yemen Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuyu ele almasını istedi.

Aynı zamanda Razeh Hastanesi Acil Servis Başkanı "Asil Mane" de şunları söyledi: "Dün hastaneye ağır bir vaka geldi ve bu yaralıya hastanede hizmet veremedik. ilk müdahale hariç ve tedavi olması için il merkezine sevk ettik dedi

Suudi Arabistan, son aylarda Saada vilayeti başta olmak üzere Yemen'in sınır bölgelerine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdı ve her gün bu bölgeleri hedef alıyor.

Kaynak: TEVHİDHABER