Suudi-İran Görüşmelerinin Beşinci Oturumu Bağdat'ta Yapıldı

Suudi-İran Görüşmelerinin Beşinci Oturumu Bağdat'ta Yapıldı

Suudi-İran görüşmelerinin beşinci oturumu Bağdat'ta yapıldı ve kaynaklar doğruluyor: Önemli dosyalar tartışıldı ve oturum olumlu geçti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran yarı resmi internet sitesi Noor News'in Cumartesi günü bildirdiğine göre, rakip bölgesel güçler İran ve Suudi Arabistan, Mart ayında askıya alınan Irak'ın başkenti Bağdat'taki görüşmelere yeniden başladı.
Suudi Arabistan veya Irak'tan görüşmelerin yeniden başlamasına ilişkin bir teyit gelmedi.
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'ne bağlı bir internet sitesi olan Noor News, "Son olumlu toplantı, iki ülkenin ilişkileri sürdürmeye yönelik adımlar atması için umutları artırdı" dedi. Beşinci tur müzakerelerin tarihi belirtilmedi.

Riyad, 2016 yılında İranlı protestocuların Suudi Arabistan'da Şii bir din adamının idamının ardından İran'ın başkentindeki Suudi büyükelçiliğini basmasının ardından Tahran ile ilişkilerini kesmişti.

İran, yeni bir müzakere turunun başlayacağı bir zamanda alınan karara ilişkin gerekçe göstermeden Mart ayında müzakereleri askıya almıştı. Hareket, Suudi Arabistan'ın on yıllardır en büyük toplu infazda 81 kişiyi infaz etmesinden sonra geldi. Tahran, eylemcilerin 41 Şii'nin de dahil olduğunu söylediği infazları kınadı.